Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Зроніть сльозу, і хай не гасне свічка!»

Такі хрести 23 листопада горіли на майданах різних міст України.

Фото Леоніда Олійника.

«Зроніть сльозу, і хай не гасне свічка!»

Ці слова поетеси Ніни Виноградської лунали під час скорботного віча в День пам’яті жертв голодоморів у Луцьку

Кілька сотень волинян зібралися на Театральному майдані, щоб помолитися за упокій душ загиблих внаслідок геноциду. Звідти процесія рушила до Замкової площі, де священники Православної церкви України відслужили панахиду.

Чимало присутніх на віче того дня справді плакали.
Чимало присутніх на віче того дня справді плакали.

 У поминальних заходах взяли участь люди різного віку і статусу: школярі, ліцеїсти, пенсіонери, вчителі, військові, посадовці.

Чиновники — голова обласної ради Ірина Вахович, виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Олександр Киричук, в. о. міського голови Григорій Пустовіт і його радник Ігор Поліщук — промов не виголошували. Слова у цей день замінила молитва, після якої протоієрей ПЦУ Микола Цап закликав учасників віча ніколи не забувати про мільйони невинно вбитих українців.

Слова у цей день замінила молитва, після якої протоієрей ПЦУ Микола Цап закликав учасників віча ніколи не забувати про мільйони невинно вбитих українців.

Згодом усі присутні вшанували жертв голодоморів хвилиною мовчання й долучилися до акції «Запали свічку», виклавши лампадками на бруківці майдану символічний хрест.

Леонід ОЛІЙНИК


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel