Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Адвокат Небесної сотні голодує, бо нова влада припинила розслідування

«Шанси на продовження розслідування справ Майдану худнуть разом зі мною», – констатує Євгенія Закревська.

Фото korrespondent.net.

Адвокат Небесної сотні голодує, бо нова влада припинила розслідування

Сьогодні — шостий день голодування адвокатки Євгенії Закревської, яка представляє у суді родини загиблих та постраждалих під час Майдану

«Порівняла кількість слідчих управління спецрозслідувань станом на 1.07.2019 і станом на 20.11.2019 — із 67 лишилось 25. Шанси на продовження розслідування справ Майдану худнуть разом зі мною», — написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, адвокат Євгенія Закревська оголосила голодування через нерозглянуту депутатами Верховної Ради поправку до закону про Державне бюро розслідувань. Її внесення дало б змогу перевести до ДБР без конкурсу або за спрощеною процедурою слідчих управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури, які займалися матеріалами Майдану. Тим часом керівника цього підрозділу Сергія Горбатюка… взагалі звільнили із прокуратури!

У «Слузі народу» пообіцяли, що поправку, яка дасть можливість відновити розслідування, обов’язково розглянуть, але аж у грудні, коли збереться Верховна Рада. Про те, що «нам потрібні реальні результати зі справ Майдану», говорив і Президент Володимир Зеленський.

З Офісу Президента йде вказівка правоохоронцям не перейматися справами Майдану.

Однак це на словах. А на ділі монобільшість, яка у ці дні, коли поминають Героїв Небесної сотні, легко могла б скликати позачергову сесію для прийняття важливої правки, нічого для цього не зробила. Підозри у штучній затримці розслідувань підсилило оприлюднення скандального аудіозапису, де очільнику ДБР Роману Трубі радять не перейматися «справами Майдану».

Жорстко, але правдиво про цю ситуацію висловився депутат з фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький. «З Офісу Президента йде вказівка правоохоронцям не перейматися справами Майдану. Чому так відбувається? Для Росії Майдан — це зовнішньополітична катастрофа, там досі не вірять, що люди самостійно можуть вийти на протест і повалити їхнього намісника. Очевидно, все позитивне, що було зроблене впродовж минулих 6 років, агресору необхідно було вирубати під корінь та скомпрометувати», — заявив він.

«Нова влада — це типові представники Антимайдану», — робить сумний висновок Микола Княжицький…

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel