Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як треба годувати гусей узимку

І не забувайте поїти птицю!

Фото gorodsad.in.ua.

Як треба годувати гусей узимку

У холодну пору року в раціоні цих птахів повинно бути чимало білкової їжі. Та разом з тим треба пильнувати, щоб гуси не набрали зайвої ваги, бо це вплине на їхню продуктивність

У грудні варто годувати їх двічі на день. Вранці можна давати якусь мішанку з харчових відходів, картоплі, овочевих обрізків, каші, тертої моркви тощо. А ввечері — зерно (пшеницю, овес чи ячмінь).

Взимку гусям обов’язково треба давати силос. Для них — це джерело мікроелементів та вітамінів. На одну дорослу особину на цей період треба заготувати 35 кг силосу.

За день гуска випиває до 2 літрів води. При її нестачі через два дні вона перестає нестися.

Сіно також повинне бути в раціоні — до 16 кг на сезон на одного птаха. Добрим кормом є буряки, водорості, гілки та листя дерев, хвоя та дубові жолуді.

Не забувайте поїти птицю. Поїлки треба регулярно очищати, аби там не заводилася шкідлива мікрофлора. За день гуска випиває до 2 літрів води. При її нестачі через два дні вона перестає нестися. А відновити кладку яєць буває складно.

А ще самкам необхідна товчена шкаралупа, крейда або черепашник. Потребує птиця й промитого дрібного гравію для покращення травлення.

Сергій ЛЮТКА.

Telegram Channel