Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чому нас називають спецназом  у парламенті?

Ірина Геращенко: "Ми стоїмо на сторожі національних інтересів і суверенітету".

ukrinform.ua

Чому нас називають спецназом у парламенті?

«Європейська солідарність» волею виборців зараз в опозиції, ми маємо маленьку фракцію й через примхи монобільшості сидимо на гальорці :)

Але є найбільш цілісною, ідеологічною, згуртованою, найкращою в нинішньому парламенті. Й ефективною. Чудова команда, яка пройшла переформатування й очищення, коли відпали кон’юнктурники і прилипали, що завжди чіпляються до партій влади. Це справжній парламентський спецназ, який шанують навіть опоненти. Чому?

1. В умовах інформаційної щоденної артатаки уклоністів про те, як все було не так попередні 5 років, ми зберігаємо підтримку наших виборців. Дякуємо за довіру і спільну роботу на країну.

2. Нам вдалося провести постанову ВР про необхідність ПДЧ і збереження курсу до НАТО. Це важливо в умовах нинішньої зовнішньополітичної розмитості і мовчанки.

3. Серед прийнятих притомних законів «їх авторства», зокрема, й про статус добровольців, і євроінтеграційних, чимало — просто переписані наші, але не з нашими прізвищами. :) Ми голосували ЗА, попри цю несправедливість, бо головне — результат.

Ми чи не єдина фракція, яка читає закони. :) Ще й розповідаємо потім про прочитане «слугам». :) Нам вдалося зупинити чимало зовсім безумних проєктів.

4. Ми чи не єдина фракція, яка читає закони. :) Ще й розповідаємо потім про прочитане «слугам». :) Нам вдалося зупинити чимало зовсім безумних проєктів. Так, ми не можемо провести жодного свого закону, тому зосередилися на поправках і ретельно готуємо зміни до кожного законопроєкту, намагаючись у комітеті і залі через два читання вдосконалити новшества «слуг».

5. А пам’ятаєте, в перший день роботи парламенту «слуги» хотіли прийняти 73 закони (як данину пам’яті 73 %) за основу і в цілому. Ми це свавілля зупинили. Хоч довелося «включати» емоції і сваритися. Робимо все, аби Верховна Рада працювала за регламентом.

6. Ми стоїмо на сторожі національних інтересів і суверенітету, контролюючи владу і не даючи перетнути червоні лінії.

7. Ми залишаємося єдиною правоцентристською опозицією в парламенті, працюємо задля незмінності курсу на ЄС і НАТО. Й до нас потихеньку прислуховуються навіть у монобільшості.

8. Ми захищаємо Україну зовні.

Дякую колегам із «Європейської солідарності» за злагоджену і професійну роботу у Верховній Раді і поза стінами парламенту. Це найкраща фракція ІХ скликання. Й ще — в опозиції дуже рятує відчуття ліктя і почуття гумору. Це теж у нас є.

Ірина ГЕРАЩЕНКО, 
народний депутат України, співголова фракції «Європейська солідарність»

Telegram Channel