Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
За скільки волиняни і рівняни продаватимуть свою землю

У нас гектар коштуватиме найменше від 15 до 30 тисяч гривень.

Фото superagronom.com.

За скільки волиняни і рівняни продаватимуть свою землю

Це питання зараз дуже турбує наших селян

А експерти та учасники вже приблизно визначили, якою буде ціна гектара сільгоспугідь при відкритті ринку землі в Україні.

Одним із важливих критеріїв при встановленні вартості стане природно–кліматичний, з урахуванням якого і було складено карту середніх стартових цін. Інтернет–видання Landlord проаналізувало ситуацію та з’ясувало, за скільки буде продаватися земля в Україні і які чинники впливатимуть на вартість сільськогосподарських угідь, пише сайт agronews.ua.

Серед важливих факторів для фінансової оцінки — природно–кліматичний. Саме тому найдорожчими будуть землі в Центральному і Західному регіонах України. Крім достатнього рівня вологи, ці регіони відрізняються і великою часткою чорноземів у складі ґрунтів.

 Серед важливих факторів для визначення ціни — природно–кліматичний. Саме тому найдорожчими будуть землі в Центральному і Західному регіонах України.

Згідно з урахуванням даних відкритих аукціонів «СЕТАМ», середня стартова ціна ріллі в різних областях України становитиме:

15 — 30 тис. грн/га – Закарпатська, Рівненська, Волинська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Сумська;

30 — 40 тис. грн/га – Луганська, Харківська, Тернопільська, Київська, Івано–Франківська, Чернівецька, Житомирська, Одеська, Миколаївська, Львівська;

45 — 50 тис. грн/га – Чернігівська, Дніпропетровська;

50 — 70 тис. грн/га – Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Вінницька, Хмельницька.

Андрій БОРКОВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel