Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
То регіонали у «відрядженнях»?

Волинь-нова

То регіонали у «відрядженнях»?

Нещодавно приголомшила інформація: Портнов не жив кілька років за кордоном (а точніше в Росії). Виявляється, він був у службовому відрядженні там же, в РФ. Так вирішив суд. З одного боку, суд у нас може все. То чого ж не ствердити, що Андрій Портнов справді там був? З іншого, якщо адвокатське об’єднання «Корпоративні технології» відрядило чоловіка, нараховувало зарплату (з якої він ще й податки сплачував), то чому й не визнати, що Портнов нікуди не виїжджав?

Тож суддя Світлана Волкова й ухвалила таке рішення. До речі, свого часу вона змінила запобіжний захід командиру «чорної роти» (тієї самої, яка активно розстрілювала майданівців) «Беркута» Дмитру Садовнику, після чого той втік у Росію. А ще перед тим Волкову було звільнено за порушення присяги (у жовтні минулого року вона успішно поновилася на посаді).

Тепер чоловік при бажанні може спокійно балотуватися у народні депутати. Ага, ще й повчатиме майданутих з трибуни парламенту, як треба жити. І антиукраїнську діяльність вестиме на ще вищому щаблі (хоча тут він не самотній — антиукраїнських депутатів у нас цілий тузінь).

Коли дехто з колишніх активних учасників Революції гідності каже, що їх можуть ще й притягти до відповідальності за антидержавні виступи у 2013—2014 роках, це не видається вже аж таким фантастичним твердженням.

Уся сіль питання, як на мене, в іншому: всі служби проспали такий варіант розвитку подій. Ну, добре, відрядило об’єднання «Корпоративні технології» пана Портнова в Росію. Ясно, що про це ніхто не дзвонив на всі сторони. Видавало зарплату. Ок. Але ж ідеться ще й про те, що були сплачені податки. Тобто, Портнов п’ять років платив в українську податкову службу і ніхто не перевірив чому і як? Хіба самі служби були у цьому зацікавлені. Хоча то вже інше питання.

Але ж справа в тому, що у нас чимало таких «відряджених». Чи не весь уряд регіоналів майнув у закордонні «відрядження». То може й вони десь законно оформлені, отримують зарплату і платять податки? А коли прийде час, то повернуться, а суд догідливо підтвердить їхню правоту?

Уже давно стало зрозуміло, що за розстріли на Майдані ніхто не відповідатиме: одних не взяли одразу, іншим дали змогу втекти, треті «у відрядженнях». Родини Героїв Небесної сотні та їхні адвокати воюють із чиновницькою бюрократією, але все примарнішою стає думка, що справедливість восторжествує і винних належно покарають.

Тому коли дехто з колишніх активних учасників Революції гідності каже, що їх можуть ще й притягти до відповідальності за антидержавні виступи у 2013—2014 роках, це не видається вже аж таким фантастичним твердженням.

І виникає запитання (воно не лише до податкової): а Віктор Федорович і Микола Янович часом не платять в українську казну податок на доходи фізичних осіб?

Telegram Channel