Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На телеканалі «1+1» заявили, що українська не придатна для кіно

Сором: за радянською звичкою багато українців продовжують вважати свою мову другосортною й уникати її…

youtube.com

На телеканалі «1+1» заявили, що українська не придатна для кіно

Як тільки влада помінялась, знову почались нападки на українську мову та українство взагалі

Зокрема, багатьох обурила і шокувала заява продюсерки «1+1» Олени Єремєєвої про те, що мелодрами телеканалу на 2020 рік були зняті виключно російською мовою, оскільки українська більше підходить для комедійного жанру.

Продукти у весняному сезоні ми зробили російською, тому що українська складніше дається для цього жанру.

«За нашими спостереженнями, мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії. Продукти у весняному сезоні ми зробили російською, тому що українська складніше дається для цього жанру. Артистам поки ще важко працювати українською… Для продажу закладена мета виробляти російською мовою. Серіали, які вимагають адаптації на російську, не закладені у бізнес–модель як потенційний продукт для продажу», — сказала Єремєєва.

Ось що про цю ганебну заяву думають відомі люди.

КОМЕНТАРІ

   Андрій СМОЛІЙ,  політолог:

«Це називається відвертий рашизм. Нічого спільного з Україною та українською культурою це не має. Просто робота на ринок агресора. І плювали вони на квоти, мову, народ, країну. То усе їм байдуже. Це моральне та ідеологічне дно. Це приниження єдиної державної мови. Це люди, яким плювати, де вони працюють і під яким прапором. Тому так і живемо».

   Дмитро КУЛЕБА,  віцепрем’єр-міністр:

«Ті, хто намагається повернути українську мову в категорію «кумедні малороси», мають спуститися з великоруського п’єдесталу в реальність, у якій, за даними минулорічного опитування КМІС, майже 80% наших громадян є активними споживачами саме україномовного контенту».

   Уляна СУПРУН,  колишня в. о. міністра охорони здоров’я:

«Не може бути, що в якомусь середовищі українська мова звучить краще, а в іншому — ні. Це інфантильна вибірковість, яка стосується не лише бізнесу, грошей чи бажання охопити великі аудиторії. Це про тотальну зневагу до всього українського, і чергове підтвердження комплексу меншовартості. Не треба прикривати власну неспроможність шовіністичними аргументами про тональності мови».

   Володимир АР’ЄВ,  депутат фракції «Європейська солідарність»:

«Розмови — добре, але мають настати правові наслідки. Твердження цієї продюсерки, яке, фактично, свідчить про спробу представити українську мову неповноцінною, має стати предметом кримінального провадження. Всі ознаки для цього є. Народні депутати від «Європейської солідарності», вважаючи, що дії продюсерки «1+1» можуть містити прямий склад злочину, звертаються до Національної поліції в Києві з відповідною заявою. Слідство має бути. Ніхто не може безкарно принижувати гідність українців».

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel