Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Петра Шпигу звільняють, щоб підвищити на посаді?

Волинськими правоохоронцями буде керувати Юрій Крошко.

Волинь-нова

Петра Шпигу звільняють, щоб підвищити на посаді?

Про відставку начальника Головного управління Національної поліції Волині написали місцеві ЗМІ. Відразу ж повідомили, що з березня цю посаду займе Юрій Крошко, який наразі є керівником обласного управління стратегічних розслідувань

Чинного очільника обласної поліції можуть забрати у столицю.
Чинного очільника обласної поліції можуть забрати у столицю.

 Відповідний наказ нібито підписав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. У поліції цей факт не коментують, посилаючись на те, що нема офіційної інформації.

Нагадаємо, що на початку лютого близько півночі люди у балаклавах зі спецтехнікою намагалися демонтувати торгові контейнери на Старому ринку в Луцьку. Підприємці масово кинулися захищати своє майно. Почалися сутички, в результаті яких постраждало кілька людей. На місце скандалу приїхали очільник облдержадміністрації Юрій Погуляйко та начальник ГУНП у Волинській області, генерал поліції Петро Шпига. Наступного дня Луцька міська рада заявила, що бездіяльність правоохоронців та неналежне виконання ними обов’язків не дало завершити муніципальній варті «законний демонтаж» ринку.

«Поліція стала на бік натовпу невідомих осіб, а не закону, та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради. У зв’язку з тим, що керівництво поліції не може забезпечити дотримання громадського порядку, безпеку громадян, будемо порушувати перед Міністерством внутрішніх справ України питання щодо невідповідності займаній посаді начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги», — заявили представники органу самоврядування. У відповідь керівник волинських правоохоронців заявив: «Поліція — це не каральний орган. Наше завдання — служити та захищати! У випадку на Старому ринку ми захищали права та свободи громадян».

За попередньою інформацією, Шпига буде помічником голови Нацполіції України і координуватиме роботу правоохоронців західного регіону.

Чи став цей конфлікт причиною відставки Петра Шпиги — можна лише припустити. Арсен Аваков призначив його очільником УМВС України на Волині 9 квітня 2014 року, а з 5 грудня 2016-го — генерал третього рангу став начальником облуправління поліції. Подейкують, що і зараз він не залишиться без підтримки міністра. За попередньою інформацією, буде помічником голови Нацполіції України і координуватиме роботу правоохоронців західного регіону.

На місце начальника ГУ НПУ у Волинській області «сватають» Юрія Крошка, який раніше працював на керівних посадах у поліції Кіровоградської та Житомирської областей. Нібито його призначення заплановане на початок березня. До того часу Петро Шпига виконуватиме обов’язки головного поліцейського області.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel