Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Скандальний рівненський нардеп «реабілітовувався»  у Трампа на сніданку

У фейсбуці Роман Іванісов активно розміщував світлини з американськими конгресменами та сенаторами, аби показати свою впливовість.

Фото із facebook-сторінки Романа ІВАНІСОВА.

Скандальний рівненський нардеп «реабілітовувався» у Трампа на сніданку

Колишній «слуга» Роман Іванісов, якого спершу звинуватили у спробі приховати своє кримінальне минуле, а потім і в брехні про вищу освіту, не лише не погодився скласти депутатський мандат, а й хизувався тим, що полетів як представник українського парламенту на молитовний сніданок до США

Так Іванісов уже вкотре показав, що не тільки не зважає на думку виборців та українське законодавство, а й зовсім не боїться ні гніву своїх ексколег по фракції, ні самого Зеленського, завдяки бренду якого він і потрапив до Верховної Ради.

Щорічний молитовний сніданок у Штатах цього року розпочався 6 лютого і зібрав, за даними ЗМІ, близько 3500 делегатів із понад 150 країн світу. Список гостей не публікують ні до, ні після події, проте традиційно на «молитву» з’їжджаються бізнесмени та політики високого рангу. Частину запрошень роздають сенатори та конгресмени США, а частину охочі можуть викупити.

Помічниця Романа Іванісова Оксана Коссє стверджує, що її керівника запросили, проте хто саме — не уточнює.

Переліт до Америки та проживання у Вашингтоні депутат, за словами помічниці, оплачував власними коштами. До речі, пан Іванісов — один із тих, хто перед виборчою кампанією влітку 2019-го не опублікував декларацію про доходи, тож скільки офіційно заробляв обранець до того, як потрапив до парламенту, так і невідомо.

Цьогоріч на молитовному сніданку обговорювали переслідування християн у світі. Головну тему зустрічі у Вашингтоні нардеп Іванісов у щоденних дописах на facebook не зачіпав, лиш хизувався новими знайомствами з конгресменами, дипломатами. Одразу ж першого дня написав: «Мені випало поспілкуватися з республіканцем Робертом Макіаном, а також президентом Асоціації конгресменів Джимом Слетері. Джим переконаний, що для України боротьба з корупцією — першочергове завдання. Я поділився з ним подробицями роботи антикорупційного комітету Верховної Ради і нашими законодавчими напрацюваннями».

Для Романа Іванісова, попри загальну критику у ЗМІ, поїздка стала вдалою — він укотре нагадав про себе.

Поїздку скандального рівненського нардепа до Штатів ні фракція «Слуги народу», ні Володимир Зеленський, який раніше грозився позбавити Іванісова мандата, публічно не критикували. Подейкують лише, начебто глава держави був розлючений і наказав лідеру фракції Давиду Арахамії, який заодно керує групою з міжпарламентських зв’язків зі США, «переконати» Іванісова відмовитися від візиту.

Проте в Іванісова заперечують будь-які претензії від «слуг» щодо його участі в молитовному сніданку. «Інформація про обурення президента чи фракції, не відповідає дійсності, — коментує Оксана Коссє. — Про поїздку Роман Валерійович повідомив заздалегідь, погоджував її з головою Верховної Ради, на час перебування у Штатах брав відпустку за власний рахунок. Тому такі дописи у ЗМІ мене здивували».

Участь у молитовному сніданку — шанс не лише похизуватися світлинами з відомими американськими чи європейськими політиками, а й можливість налагодити нові знайомства, потрібні як не в політиці, то в бізнесі.

Окрім того, для Романа Іванісова, попри загальну критику у ЗМІ, поїздка стала вдалою — він укотре нагадав про себе. Адже, як відомо, найгірше для українського політика — не погана репутація, а відсутність в інформаційному полі.

Повернувшись зі Штатів, нардеп узявся активно заробляти політичні дивіденди у власному окрузі — критикувати обласну владу за бажання укрупнити громади та за підтримку будівництва у Рівненському районі заводу «Кроноспан».

«Гра» на популістських темах допоможе втримати сякий-такий рейтинг. Й, очевидно, якби вибори були найближчим часом, значна частина мешканців Рівненського, Гощанського, Острозького районів знову проголосувала б за Романа Іванісова. Бо, хоч і з’ясувалося, що він був засуджений за зґвалтування у 1990-х і що в університетах не вчився, а отже, збрехав своїм виборцям, — кому це важливо? Головне — вчасно підтримати обурення більшості.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel