Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Майже 12 кілограмів бурштину вилучили  в «заготівельників»

Отакої!

Фото Економічної правди.

Майже 12 кілограмів бурштину вилучили в «заготівельників»

У понеділок у ході відпрацювання одного з населених пунктів Зарічненського району на Рівненщині було виявлено двох осіб, які скуповували сонячне каміння

Під час проведення огляду автомобіля Audi, яким їхали «заготівельники», повідомляє пресслужба прокуратури Рівненщини, під сидінням та в багажному відділенні правоохоронці знайшли янтар–сирець загальною вагою 11,810 кілограма. Цей вантаж разом з іномаркою вилучено.

Під сидінням та в багажному відділенні правоохоронці знайшли янтар–сирець загальною вагою 11,810 кілограма. Цей вантаж разом з іномаркою вилучено.

За процесуального керівництва Зарічненського відділу Сарненської місцевої прокуратури відкрито провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 240-1 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджена відповідними документами). Досудове розслідування проводять працівники Зарічненського відділення Вараського відділу поліції.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк від 2 до 3 років, чи ув’язнення на той самий термін.

Як інформувала в минулому номері нашої газети пресслужба прокуратури Волині, того ж дня камінь бурштину вагою майже 2 кілограми вилучили під час рейду працівники Любешівського відділу поліції. Віз його 25–літній мешканець Рівненської області.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel