Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Віддай людині крихітку себе. Наша ранкова добірка

Сонечкам із «Сонечка» так пасують вишиванки!

Фото Ніни КОСТРУБИ.

Віддай людині крихітку себе. Наша ранкова добірка

Про людей хороших

«З війни приходять, але не повертаються»

Ці слова я прочитала на фейсбук-сторінці кіборга Василя Шумика

Хто знає цього чоловіка, уродженця села Ворокомле Камінь-Каширського району, захисника Донецького аеропорту, про якого неодноразово писала наша газета, той зрозуміє, що за цією фразою. Те, що довелося пережити на війні (у самому її пеклі!), не відпускає вже ніколи. І по тому, під якими постами чоловік ставить лайки чи поширює їх, можна простежити, який у нього того дня, в ту мить був настрій.

Зрозуміло, що Василя вразив пам’ятник захисникам аеропорту, встановлений у селищі Доброслав під Одесою: він незвичайний, бо фігури кіборгів на ньому поступово зникають, це можна побачити на відео в інтернеті. Чоловік не може змиритися з тим, що поки одні вмирають в окопах, інші жирують. Якогось дня його зачепили рядки знаменитого актора Богдана Ступки, де йдеться про таке: «Не закохуйтеся в обличчя чи у вбрання, а закохуйтеся в ту душу, що потрібна до життя». А іншого – проявилася лірична душа людини, яка виросла на Поліссі з його багатствами лісів: він милується білими грибами, тією красою, на яку, як написав автор відео, можна дивитися вічно. А ще бере в помічники Омара Хаяма, котрому належить така мудрість: «Пережити можна все, головне — щоб поряд була та людина, яка переживе це разом із тобою».Чи невідомого автора: «Я просто почав жити так, як хочу, а вони кажуть, що я змінився».

Чоловік не може змиритися з тим, що поки одні вмирають в окопах, інші жирують.

Одне слово, складно жити, коли ти «прийшов з війни, але не повернувся» з неї. І це теж простежується, коли читаєш, наприклад, що кінець (тут, звичайно, інше співзвучне слово з ненормативної лексики, яке я змінила. – Авт.) – це коли ти бережеш секрети інших людей, вислуховуєш скиглення друзів, допомагаєш близьким, а в той момент, коли самому дуже погано, сидиш на самоті, слухаєш музику і навіть не знаєш, кому б то виговоритися.

Катерина ЗУБЧУК

Реклама Google

«Міністре фінансів» нашої редакції, дякуємо за «золото» душі!

З усіх есемесок, які приходять на телефони працівників редакції, колеги найбільше люблять повідомлення Тамари Федорівни про зарплату.
З усіх есемесок, які приходять на телефони працівників редакції, колеги найбільше люблять повідомлення Тамари Федорівни про зарплату.

 На вулиці колективу «Газети Волинь» свято — ​65-літній ювілей відзначила головний бухгалтер Тамара Федорівна Вдовиченко. У команді редакції ця професійна людина і вродлива жінка користується повагою та заслужено іменується «міністром фінансів»

Тамара Федорівна особлива ще й тим, що ніхто й ніколи не бачив її розгніваною чи у поганому настрої. Щоразу звертаючи увагу на цю деталь, іноді нам навіть здається, що головний бухгалтер має десь у сховку легендарний перстень царя Соломона, на якому, як відомо, було написано чарівну фразу: «І це мине». Можливо, вона допомагає «главбуху» триматися у формі самій та передавати свій позитивний настрій іншим? Це, звичайно, жарт. Насправді ж усі добре розуміють, що справа тут у жіночій мудрості, професійному і життєвому досвіді. Тож побажаємо фахівцю своєї справи і чудовій людині Тамарі Федорівні Вдовиченко, щоб у житті й на роботі у неї все було збалансовано, чітко і правильно. Хай у паперах завжди робляться точні підрахунки, а в серці живуть радість і добрі надії.

Щоб у банку і в кишені

були гривні і «зелені».

Щоб контроль і перевірки

не відкрили до вас хвіртки.

Щоб в житті вам було гірко

лиш від доброї горілки.

Щоб був успіх та зростання,

й були сили для кохання!

З роси і води вам, шановна Тамаро Федорівно!

Календар

12 серпня

Сонце (схід – 6.01, захід –20.45, тривалість дня – 14.45).

Місяць у Тельці, Близнятах. 23 день Місяця.

Іменинники: Валентин, Лука, Максим, Анатолій, Іван, Агнія, Герман, Павло.

13 серпня

Сонце (схід – 6.02, захід – 20.43, тривалість дня – 14.42).

Місяць у Близнятах. 24 день Місяця.

Іменинники: Євдоким, Яким, Веніамін, Сергій, Антон, Єгор, Юрій.

Погода

Серпень приніс прохолоду

За прогнозом чергового синоптика Волинського гідрометцентру Світлани Дриганюк, 12 серпня – мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північний, 5–10 метрів за секунду. Нічна температура повітря по області – 10–15 градусів тепла, денна – від 21 до 26 вище нуля. Вода у річці Стир прогріється до 26 градусів, а в озері Світязь – до 22.

За багаторічними спостереженнями найтепліше цього дня було у 2018 році – плюс 34 градуси, найхолодніше – 1956-го – 6 градусів вище нуля.

13 серпня – мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 3–8 метрів за секунду. Температура повітря вночі плюс 8–13, вдень–20–25 градусів.

У Рівному 12 серпня – мінлива хмарність, без опадів. Температура впродовж доби від 17 до 23 градусів тепла. Вітер північно-східний, 2–4 метри за секунду. 13-го буде хмарно, без опадів. Вітер південно-східний, до 2 метрів за секунду. Повітря вдень прогріється до 23 градусів.

Громада впорядкувала територію дитсадка

Сонечкам із «Сонечка» так пасують вишиванки!
Сонечкам із «Сонечка» так пасують вишиванки!

 Зігріті теплом, ласкою і любов’ю, ростуть юні мешканці романівської громади, що в Луцькому районі. Щасливі усмішки на обличчях дітвори, активність та енергійність побачила автор цих рядків, завітавши на одне зі святкових дійств у місцевий дитсадок «Сонечко». Кожен малюк намагався показати, на що здатний у танці, пісенному конкурсі, читанні віршів

Сьогодні у селах Романівської сільської ради виховується більше ста діток дошкільного віку, із них 56 — ​у закладі дошкільної освіти «Сонечко». Це — ​казковий куточок громади, де створені всі умови для повноцінного виховання малят. Адже садочок не залишений сам на сам. Дбають про нього і сільська рада, і місцеве сільськогосподарське товариство «Романів», його голова, депутат обласної ради Віталій Заремба. Про підтримку у вирішенні проблемних питань закладу із вдячністю розповідала завідувачка Любов Сапига. Зокрема, нещодавно оновили тверде покриття господарського двору, замінили старий асфальт на сучасну бруківку і на пішохідних доріжках. Відтепер діти не спотикатимуться об нього і не потраплятимуть у калюжі, що утворювалися після дощів.

Ніна КОСТРУБА

«Бандерштат» пройшов у новому форматі

Три дні у Луцьку фестивалили

Коронавірус ледве не змусив організаторів «Бандерштату» змінити свої плани. Однак фестиваль українського духу, на який з’їжджалася молодь з усіх регіонів держави, все ж відбувся. Його провели у новому онлайн-форматі. Традиційну сцену на березі Стиру, де останнім часом він проходив, замінив цифровий майданчик із розкладними стільцями у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Лучани, які зібралися там, мали змогу подивитися трансляцію із київської студії, де виступали відомі виконавці та гурти, зокрема «Фіолет», «Тартак», «Тінь сонця», «Кozak System» та інші. Незмінні ведучі заходу Вікторія Жуковська та М’яч розповідали про них. На фесті були й традиційні гутірки з цікавими людьми, проводилися спортивні онлайн-змагання.

Євгенія СОМОВА

Золоті слова

Віддай людині крихітку себе. За це душа наповниться світлом.

Ліна Костенко, українська письменниця, поетеса-шістдесятниця.

Telegram Channel