Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Незвичний погляд на звичайне яблуко

Волинь-нова

Незвичний погляд на звичайне яблуко

Налите сонцем,

Налите соком,

З гілки зірвалось,

Впало звисока.

— Боляче, певно?

— То вам здається.

Лежить рум’яне в траві

Й сміється.

Д. Поникович

 

Свинина, запечена з яблуками

Рецепт дуже простий, а м’ясо виходить смачним і красивим, рум’яним, із гарною скоринкою

 

 Інгредієнти: 800 г свинини, 1 яблуко, 50 г чорносливу, сіль, перець, солодка паприка.

Приготування. Шматок м’яса промийте, обсушіть, зробіть у ньому глибокі надрізи через кожні 2–3 см, натріть сіллю, перцем, щедро притрусіть паприкою. Яблуко очистіть від шкірочки та серцевини і наріжте тонкими скибочками. Чорнослив добре промийте й обсушіть. Надрізи у свинині нафаршируйте чорносливом і шматочками яблука, щільно обв’яжіть м’ясо шпагатом. Покладіть його на деко, застелене фольгою, обсипте скибочками яблука, що залишилися, загорніть. Запікайте у розігрітій до 180–200 градусів духовці близько 1,5 години. За 20 хвилин до готовності розкрийте, щоб отримати рум’яну скоринку. Подавайте з картопляним пюре чи тушкованими овочами.

Панакота з пряними яблуками

Чудовий десерт здивує незвичайним смаком та ароматом

479116312
 

 Інгредієнти: 300 г червоних яблук, 250 г вершків 30%, 125 г молока, 60 мл води, 45 г цукру, 15 г коньяку, 6 г желатину, ванілін, кориця, мускатний горіх.

Приготування. Змішайте вершки, молоко, 40 г цукру та ванілін, підігрійте до повного розчинення цукру, але не кип’ятіть. Зніміть з вогню, додайте желатин, перемішайте. Розлийте у формочки або склянки і залиште в холодному місці до повного застигання (у холодильнику близько 2 годин). Помийте яблука, очистіть та наріжте маленькими кубиками, покладіть у каструлю. Додайте по чайній ложці цукру та кориці, мускатний горіх і 30 мл води. Тушкуйте 3–4 хвилини, влийте коньяк та потримайте на вогні ще 2 хвилини, постійно помішуючи. Охолодіть. Викладіть яблука поверх панакоти, прикрасьте на свій смак.

 

Яблука «Закусочні»

Виявляється, пекти ці фрукти можна не лише на десерт

 

 ​Інгредієнти: 4 невеликі яблука, 200 г курячого філе, 50 г шпинату, сіль та перець – до смаку, зелень для оздоблення.

Приготування. З яблук зрізати вершечки (вони пригодятся в якості кришечок), вийняти серцевину. Для начинки курятину пропустити через м’ясорубку, перемішати фарш зі шпинатом, посолити й трошки поперчити. Яблука викласти у форму, начинити фаршем і прикрити «кришечками». Поставити в духовку, розігріту до температури 150–170 градусів приблизно на 20–30 хвилин. Готову страву викласти на тарілку і прикрасити зеленню.

 

Салат «Вальдорф

Ця страва американської кухні водночас і ситна, і вітамінна

 

 Інгредієнти: 250 г кореневої селери, 2 яблука, 100 г горіхів, 100 г майонезу, 4 ст. л. вершків, 2 ст. л. лимонного соку, сіль за смаком.

Приготування. Селеру почистити й нарізати соломкою. Яблука обібрати, видалити серцевину і покраяти кубиками. Горіхи подрібнити, залишивши кілька для оздоблення. Зсипати ці інгредієнти в салатник, вимішати, заправити соусом з майонезу, вершків, лимонного соку і солі. Прикрасити салат скибочками яблук та ядрами горіхів, поставивши на 2 години в холодильник.

Telegram Channel