Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Абрикоси, персики із плюшу. Наші рецепти

Волинь-нова

Абрикоси, персики із плюшу. Наші рецепти

Жовті сонечка у листі –

Дерево як у намисті!

А смачнючі, а м’ясисті,

Мов янтар, всі золотисті!

Наталія ГУРКІНА.

 

Персикові мафіни

Із цими смаколиками так приємно почаювати в хорошій компанії!

 

 ​Інгредієнти: 2 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1,5 скл. дрібно нарізаних персиків, 3 яйця, 1 скл. сметани, 0,5 скл. олії, 0,5 ч. л. ванілі, 0,5 ч. л. мигдалевого екстракту, 2 ч. л. розпушувача для тіста.

Приготування. У глибокій ємності ретельно змішайте борошно, цукор, і розпушувач. Додайте персики і вимішайте, щоб шматочки рівномірно розподілилися по всій борошняній масі. В іншій мисці злегка збийте яйця, додайте сметану, олію, ваніль і мигдальний екстракт. Вилийте яєчну суміш у борошно, добре перемішайте. Розкладіть тісто у формочки для мафінів, заповнюючи їх не більш як наполовину, і запікайте в духовці приблизно 30 хвилин за температури 190 градусів. Готові мафіни охолодіть, прикрасьте на свій смак.

Кремовий десерт

У літню спеку це і прохолода, і насолода

 

 ​Інгредієнти: 2 скл. нарізаних персиків у власному соку, 1,5 скл. знежиреного кисломолочного сиру, 100 г крем-сиру або дитячого сирка з ваніліном, 2 ст. л. цукру.

Приготування. Кілька персикових скибочок відкладіть, щоб згодом прикрасити десерт, решту помістіть у блендер разом із кисломолочним сиром і дуже добре збийте. Додайте сирок із ваніліном та цукор, знову увімкніть блендер і доведіть масу до однорідної кремоподібної консистенції. Отриману суміш розкладіть у красиві склянки або креманки, прикрасьте скибочками персика і поставте в холодильник на кілька годин.

 

Шарлотка

Така випічка у серпні саме на часі, вона смачна не менше за яблучну

 

 ​Інгредієнти: 5 яєць, 200 г цукру, 180 г борошна, 0,5 ч. л. соди, 400 г персиків або абрикосів, 10 г вершкового масла.

Приготування. Відокремте жовтки, білки збийте до стійких піків. Не перестаючи збивати, невеликими порціями додавайте цукор. Тоді введіть у білкову масу збиті окремо яєчні жовтки й акуратно вимішайте. Соду змішайте з борошном і поступово додавайте у суміш, обережно перемішуючи лопаткою. Персики чи абрикоси добре помийте, видаліть кісточки, наріжте ягоди скибочками. Форму діаметром 26–28 см змастіть вершковим маслом. Влийте у форму половину тіста. На нього викладіть шматочки фруктів так, щоб вони не торкалися один одного. Зверху вилийте решту тіста. Поставте форму в розігріту до 220 градусів духовку і запікайте шарлотку при 220 градусах протягом 5 хвилин, потому зменшіть температуру до 170 градусів і печіть приблизно пів години. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Діставши з духовки, охолодіть шарлотку у формі. Подавайте разом зі збитими вершками або морозивом.

 

Абрикосовий джем

Вродило багато цих сонячних ягід – зробіть заготовку на зиму

 

 Інгредієнти: 1 кг спілих абрикосів, 800 г цукру, 1,5 скл. води.

Приготування. Абрикоси ретельно вимити, розділити навпіл, видалити кісточки. Скласти половинки ягід в антипригарну каструлю або іншу ємність із товстим дном. Залити їх водою так, щоб вона тільки трохи покрила, і варити до м’якості фруктів не більше 10 хвилин. Тоді протерти їх через сито, щоб позбутися шкірки і волокон. До отриманого однорідного абрикосового пюре додати цукор, перемішати. Каструлю з джемом поставити на вогонь, довести до кипіння і, зменшивши полум’я, варити 45–60 хвилин до бажаної густоти, знімаючи піну й періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Готовий джем розлити у стерильні банки і закатати стерильними кришками. Зберігати у прохолодному місці..

Telegram Channel