Є у яблука подружка — ​ соковита жовта грушка. Круті рецепти - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.25 € 32.89
Є у яблука подружка — ​ соковита жовта грушка. Круті рецепти

Фото growhow.in.ua.

Є у яблука подружка — ​ соковита жовта грушка. Круті рецепти

Уночі в саду чимало

Злива яблук назбивала,

А вже груш отих натрушено —

Вся трава прим’ята грушами.

Ти таких іще не їв:

Медяні, жовтасті, гарні,

Ніби глечички янтарні,

Повні свіжих стільників.

Віктор КОЧЕВСЬКИЙ.

А вже груш отих натрушено — Вся трава прим’ята грушами.

Грушевий пиріг із журавлиною

Така випічка згодиться і для родинного чаювання, і гостей нею почастувати не соромно

 

 Інгредієнти: 800 г солодких груш, 400 г борошна, 200 г вершкового масла, 200 г журавлини, 180 г цукру, 2 яйця, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 50 г цукрової пудри, 1 ч. л. меленої кориці, 1 ч. л. соди, щіпка солі.

Приготування. Просіяти в глибоку миску борошно, змішати із содою, сіллю і цукровою пудрою. Охолоджене масло нарізати кубиками, добре перетерти з борошняною сумішшю, влити збиті яйця і замісити тісто (за необхідності додати трохи сметани). З нього сформувати дві кульки (одну трохи більшу), загорнути в харчову плівку і залишити на пів години в холодильнику. Тим часом приготувати начинку: вимиті й очищені груші нарізати кубиками, журавлину помити, обсушити, змішати зі шматочками груші й крохмалем, додати корицю і 150 г цукру. Кульку тіста більшого розміру тонко розкачати і викласти у форму, сформувавши бортики, розподілити зверху грушеву суміш і розкласти шматочки масла. Другу кульку тіста розкачати і накрити начинку, защипнути краї, посипати цукром і запікати 20 хвилин при 200°, потім зменшити температуру до 190° і пекти до готовності (перевіряти її дерев’яною шпажкою).

 

Вершкове морозиво «Медова груша»

Хоч і доведеться затратити чимало часу на приготування цього десерту, але його смак того вартий

 

 Інгредієнти: 3 груші, 200 мл вершків 10% жирності, 200 мл вершків 20% жирності, 3 ст. л. рідкого меду, 150 г цукру, 1 ст. л. лимонного соку, 3 яєчних жовтки, пів пакетика ванільного цукру, дрібка солі.

Приготування. 100 г цукру всипати в сотейник і варити на середньому полум’ї, а коли він почне плавитися по краях, акуратно перемішати і залишити на вогні до утворення карамелі насиченого бурштинового кольору. Вимиті груші очистити від серцевини і шкірки, нарізати кубиками й обережно всипати в готову карамель. Варити грушевий сироп 8 хвилин, періодично помішуючи, потім додати мед і тримати на вогні ще 2 хвилини. Жовтки збити з ваніллю і 2 столовими ложками цукру. Зняти карамельно-грушевий сироп із плити, влити 10-відсоткові вершки, добре перемішати, додати жовтки, знову перемішати, поставити на слабкий вогонь і проварити до появи перших бульбашок. Потому зняти сотейник із плити, влити жирні вершки, додати сіль, лимонний сік, все добре вимішати, збити блендером, перелити у форму і поставити в морозильну камеру. Кожні 45 хвилин (3–4 рази) масу потрібно діставати з морозилки і ретельно перемішувати.

 

Варення з груш

Його не намажеш на хліб чи булку. По суті, це цілі грушки в густому ароматному сиропі. Але якщо ви хочете взимку відчути смак літа — ​зробіть цю заготовку

 

 Інгредієнти: 2 л яблучного соку, 1 кг цукру, 60 груш.

Приготування. Вибирайте невеличкі грушки твердих сортів (не гнилички!), хвостики можна не зрізати. Ретельно вимийте їх, позрізайте вм’ятини і плямки. Закип’ятіть яблучний сік із цукром, покладіть у цей сироп цілі груші, доведіть до кипіння і варіть 3–5 хвилин, після чого вимкніть вогонь і залиште до повного охолодження. Далі потрібно щодня протягом 4–7 днів (залежно від бажаної консистенції) кип’ятити варення по 10–15 хвилин. Проваривши так останній раз, розкладіть у стерильні банки і закатайте стерильними кришками.

До речі. Хочете мати справжнє варення — ​поріжте грушки дольками і варіть за описаною вище процедурою.