Сніданок: заряджаймося енергією на весь день - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.56 € 34.22
Сніданок: заряджаймося енергією на весь день

GAZETA-IP66

Сніданок: заряджаймося енергією на весь день

l Учені давно довели важливість ранкового прийому їжі. При цьому головне, щоб організм отримав наснагу й бадьорість, а не важкість і втому. Правильно підібрана і приготовлена страва на сніданок — ​це виключно енергія. А от надлишок калорійної їжі змусить організм кинути всі сили на її перетравлювання. У результаті про жодну енергійність навіть не йтиметься, а ви в такому випадку перебуватимете в напівсонному стані. То що ж варто споживати на сніданок?

КОРИСНО І СМАЧНО

Щоб тіло з самого ранку повноцінно працювало, дієтологи рекомендують почати день зі склянки холодної води, яка активізує нервову систему, а готувати страви для першого прийому їжі з:

цільнозернових круп. Класичний варіант — ​вівсянка. Згодиться й гречана або пшоняна каша. Але пам’ятайте, що крупи швидкого приготування — ​це обман. У них уже немає тієї частки корисних речовин, які повинні бути в повноцінному сніданку.

продуктів, багатих на білок. Ідеться про яйця, м’ясо, нежирний твердий сир, сир із фруктами.

Під час прийому їжі думайте про хороше.

На сніданок можна з’їсти і мюслі, але, звісно, не швидкого приготування. Додавши в них горішки, ягоди, банан чи яблуко, отримаєте смачну і поживну страву. Із напоїв краще випити чашку кави або чаю. Кофеїн, що міститься в них, збадьорить і швидко налаштує на робочий лад.

ЩОБ НЕ НАШКОДИТИ СВОЄМУ ОРГАНІЗМУ

Постарайтеся під час ранкового прийому їжі не вживати:

ковбасу та копченості;

продукти, які відносять до категорії швидких вуглеводів;

плавлені сирки. Вони в принципі не підходять для здорового харчування, а вранці їсти їх взагалі протипоказано;

гарячу випічку. Хоч би як вабив аромат щойно спеченої булочки, на сніданок краще з’їсти вчорашню. Гаряче тісто занадто важке для шлунка.

Виключивши згадані вище продукти зі свого ранкового раціону, вже через тиждень-другий ви відчуєте легкість у тілі і душевний підйом.

ЩОБ ДЕНЬ БУВ ВДАЛИМ

Недостатньо з’їсти на сніданок корисну страву. Важливо ще й правильно налаштуватися на весь день. Тому намагайтеся снідати не поспішаючи, спокійно.

Навіть, якщо вам дуже важко встати раніше, аби приготувати їжу та належним чином її спожити, привчайте себе до цього поступово. Згодом здоровий сніданок увійде у звичку.

Під час прийому їжі думайте про хороше. Заплануйте щось приємне на день або згадайте те втішне, що відбулося вчора.

Якщо їсти зранку зовсім не хочеться, варто забути про вельми ситні вечері. Як правило, відмова від сніданку спровокована тим, що напередодні було спожито занадто багато.

Харчуйтеся правильно і будьте здорові!