Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На технічні несправності наклався людський фактор: в спецкомісії розповіли про обставини авіакатастрофи Ан-26 під Харковом

Під Харковом розбився літак із курсантами на борту

Фото – УНІАН.

На технічні несправності наклався людський фактор: в спецкомісії розповіли про обставини авіакатастрофи Ан-26 під Харковом

Cлідство розглядає декілька версій

Віце-прем’єр-міністр, голова державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Ан-26 у Харківській області Олег Уруський заявляє, що стає зрозумілим, що на технічні несправності літака наклався людський фактор в різних його проявах.

Про це він написав у  фейсбуці, передає УНІАН.

За словами Уруського, слідство розглядає декілька різних версій авіакатастрофи.

«Тим не менш, стає зрозумілим, що на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор в різних його проявах», - наголосив він.

Віце-прем’єр також повідомив, що у військовій частині в Чугуєві заслухав доповіді військових і слідчих Державного бюро розслідувань щодо ходу розслідування авіакатастрофи Ан-26Ш.

 Уже відбувається збирання фюзеляжу літака, уламки якого були перевезені туди з місця катастрофи.

 

Наразі проведено низку заходів, серед яких: призначення судово-медичних експертиз, виїмка документів з організації та проведення польотів, допит понад 40 осіб свідків катастрофи. На окремому майданчику на території військової частини А4104 вже відбувається збирання фюзеляжу літака, уламки якого були перевезені туди з місця катастрофи.

Крім того, Уруський відвідав Харківський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, фахівці якого проводять експертизу ДНК загиблих під час трагедії.

Він переконався, що центр володіє найсучаснішим обладнанням для належного та якісного проведення необхідних досліджень. «На цей час у центрі вже здійснено забір зразків ДНК у членів сімей загиблих. Результати аналізів мають бути не менше ніж за два тижні», - заявив віце-прем’єр.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері, 25 вересня, в Харківській області поблизу Чугуєва зазнав аварії літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України.

Внаслідок авіаційної катастрофи 26 осіб загинули, один із курсантів – у стані середньої тяжкості перебуває у лікарні міста Чугуїв.

Для ідентифікації загиблих у катастрофі військового літака АН-26 біля Чугуєва потрібно буде провести ДНК-експертизи, оскільки тіла – дуже понівечені. За дорученням президента України вже створили слідчу комісію, яка розслідуватиме причини трагедії. 

На місці трагедії знайшли чорні скриньки  Авіакатастрофа АН-26 біля Чугуєва: чорні скриньки вилучили з літака . Вони вціліли і незабаром їх передадуть на розшифровку.

В авіатрагедії загинув військовий з луцької авіабригади. Андрій Померанцев служив у Луцьку перед вступом на льотний факультет Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

ЧИТАТИ ТАКОЖНа борту літака був також уродженець Любомля Олег Широчук. Чоловік загинув. У нього залишилась дружина та донька

Telegram Channel