Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Однорічна Катруся уже  12 місяців як фотомодель

Родина не втратила вміння бачити прекрасне у буднях.

Фото з сімейного архіву родини ЖИРУХ.

Однорічна Катруся уже 12 місяців як фотомодель

Медсестра із Радехова Леся Жируха власними зусиллями створила неймовірний фотоальбом для своєї донечки

«Мені все частіше знайомі кажуть, що, мабуть, я обрала не ту професію, — 30-річна жінка щиро сміється, коли чує схвальні відгуки про свої роботи. — Але це ж не важко насправді, просто коли вкладаєш душу в справу, то вона й вдається»

Леся зовсім не мала наміру виставляти ці знімки на загал. Каже, просто захотілося зробити щось на пам’ять про перший рік життя своєї крихітки Катрусі. Вона — її особливий дарунок, адже з’явилася на світ якраз у мамин день народження. Сотні фотографій, особливу в еру цифрових гаджетів — це одне, а щось змістовне, нехай і нечисленне — то геть інша справа. Так і з’явилися вони — 12 яскравих миттєвостей.

«Ідею не виношувала довго, як це може здатися, — ділиться секретами «річного» фотоальбому. — У лютому виповнювалося три місяці, то й виклала цифру сердечками — «валентинками». Святкували Великдень — звідси і писанки». А потім у хід пішли черешні, яблука, пожовкле листя. Як природа давала — так Леся і робила. Зізнається, що більше проблем було не з композицією, а з характером героїні фотознімків: «Чим дорослішою ставала малеча, тим складніше ставало впіймати мить. Вона вже добряче крутилася, хотіла все схопити. Цифрам біда була… Рідні якось зробили фото, де добре видно, як мені давалися ті знімки. Сама дивлюся і сміюся тепер».

Реклама Google

Чим дорослішою ставала малеча, тим складніше ставало впіймати мить. Вона вже добряче крутилася, хотіла все схопити.

У своїй творчій роботі мала Леся і помічників — синочків 7–річного Захара та 6–літнього Дмитрика. Попри усталену думку, що з появою меншої дитини старші ревнуватимуть маму до немовлятка, у сім’ї Жирух сталося все якраз навпаки: «Хлопці дуже її чекали, старший взагалі гарно бавить, можу залишити Катрусю на нього на деякий час. А молодший так береться обіймати–цілувати, що вона може плакати від такого надмірного вияву любові. А взагалі, вони не раз кажуть, що ще хочуть то братика, то сестричку».

Читайте також: Немовлят заколисуйте ніжно і лагідно.

Порадами, як виховати трьох дітей без образ і заздрощів, Леся може поділитися ще й із дипломованим психологом: «Треба любити малечу, проводити з ними час не з примусу, а зі щирого бажання. От кажуть хлопці, що хочуть щось зі мною разом зробити, то я, поки вони в школі, щось підготую, якийсь ескіз на аплікацію. А тоді сідаємо всі і творимо. Я навіть костюми на новорічні свята сама шию, а не беру напрокат, бо ж там має бути не тільки краса, а й частина маминої любові. І вони це відчувають».

Талановита жінка встигає між справами творчими не покидати і професійних. Підпрацьовує масажистом, робить уколи, крапельниці ставить, коли хтось просить. Чоловік Андрій — пожежник. У побуті молодій сім’ї дуже допомагають його батьки, з якими разом мешкають у чималому будинку. Та, незважаючи на всі клопоти, Жирухи не втратили вміння бачити прекрасне у буднях. Бо переконані: життя буде кольоровим і яскравим рівно настільки, наскільки самим його вдасться зробити.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Telegram Channel