Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Любешові збудують житловий масив. Селищний голова розповів про плани

На цьому місці згодом виросте багатоповерхівка.

Фото Тамари УРЯДОВОЇ.

У Любешові збудують житловий масив. Селищний голова розповів про плани

Минулий рік закінчився для селища приємною подією — на вулиці Свободи було закладено перший камінь і капсулу майбутнього

Керівник ТзОВ «Три доньки і син», яке є замовником робіт, Ігор Швець разом із селищним головою Олегом Кухом виконали цю місію. Благословення на зведення будинку просив у Господа намісник Луцького братського Хресто–Воздвиженського монастиря ігумен Никодим. Він освятив місце закладення капсули, а також ділянки під першу багатоповерхівку. Це починання прокоментував очільник Любешівської громади Олег Кух, відповівши на наші запитання.

— Наскільки відомо, задум про будівництво багатоповерхівок у Любешові зародився невдовзі після того, як ви очолили селищну раду. Чому тільки тепер починається його реалізація? За чим була затримка?

— Скажу насамперед, що з ініціативою розпочати зведення багатоповерхівок у Любешові я виступив у 2018 році на одному із засідань сесії селищної ради. Її підтримали депутати. Я озвучив цю ідею, зокрема при зустрічі із Леонідом Стефановичем, який очолює «Житлобуд-2», керівниками інших фірм, які займаються будівництвом.

У Любешові житло в ціні на вторинному ринку, винаймати його дорого, тож охочі купити квартиру в новобудові знайдуться.

— Треба було довести, що це буде економічно вигідно?

— Так. У Любешові житло в ціні на вторинному ринку, винаймати його дорого, тож охочі купити квартиру в новобудові знайдуться. Крім того, необхідно було знайти під забудову таку ділянку, яка була б близько від мережі комунікацій — водогону, газопроводу. Лише після цього провели громадське обговорення і визначену площу (а це близько трьох гектарів) розбили на три черги. Трохи більше гектара — це і є перша черга забудови. Торги на право оренди на земельну ділянку в районі вулиці Свободи, 58 та Пушкіна, 27 за їхніми результатами виграла луцька фірма — ТзОВ «Три доньки і син». З нею селищна рада й уклала договір на десять років з відповідною оплатою.

— І що можна вже сьогодні сказати про житловий масив, який має з’явитися в майбутньому в селищі?

— На трьох гектарах є задум звести десять багатоповерхівок не вище п’ятнадцяти метрів, відповідно до генплану забудови. Передбачена зелена зона, парковка для автомобілів, дитячий та спортивний майданчики. Одне слово, все має бути згідно з вимогами містобудування та архітектури.

— Перший камінь закладено. А що скажете стосовно строків будівництва багатоповерхівок?

— Якщо фірма бере в оренду земельну ділянку, на якій буде забудова, то вона зацікавлена в тому, щоб збудувати й продати. Тобто затягувати темпи робіт ніхто не буде. Принаймні перший будинок, сподіваюся, зведуть швидко. Правда, не можу не сказати про таке: поряд із територією, визначеною під забудову, уже є дві багатоповерхівки. Свого часу, коли була криза й людям доводилося грубки в квартирах змурувати, щоб опалювати житло, дехто хлівчика звів, де не лише дрова зберігав, а й курочок тримав. Чи гараж для свого авто. Все це — самовільна забудова, яку доведеться знести, щоб була і парковка, і зелена зона, про яку вже було сказано. Одне слово, назріває конфлікт — уже були скарги з цього приводу. Але ми будемо говорити з людьми, пояснювати ситуацію в інтересах спільної справи — розбудови Любешова.

Читати також: Як митрополит Луцький і Волинський Михаїл колядував на Любешівщині

Telegram Channel