Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Обсяги видобування торфу на Волині скоротилися

У 2019 році підприємство зробило 43 тисячі тонн брикетів, а минулого року – лише 23.

Фото Сергія Наумука.

Обсяги видобування торфу на Волині скоротилися

Виїзне засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів відбулося на Маневиччині

Депутати, керівництво обласної ради та екологи ознайомились із роботою місцевого торфобрикетного заводу, що у структурі ДП «Волиньторф»

«Волиньприродресурс» у лютому 2017 року отримав 4 спецдозволи на видобування торфу. Підприємство уклало договір із ДП «Волиньторф» про виконання болотно–підготовчих робіт та видобування породи. Директор торфобрикетного заводу Володимир Щербачук розповів обранцям громади, що, попри значну підтримку з боку комунального підприємства, завод сьогодні все ж переживає не найкращі часи.

Попри значну підтримку з боку комунального підприємства, завод сьогодні все ж переживає не найкращі часи.

«Його проєктна потужність — 30 тисяч тонн брикетів на рік та 60 тисяч тонн торфу. Минулоріч ми зробили 43 тисячі тонн брикетів, а цьогоріч лише 23, — каже він. — Зима у цьому році, як і в минулому, дуже тепла, крім того, вплинула й пандемія. Ми простоюємо через те, що в нас немає належної реалізації», — пояснює керівник, зазначаючи, що для більшої ефективності потрібно, аби в роботі постійно було близько 250 гектарів торфовищ, а не 60, як нині.

Олена МИТРОФАНОВА.

Telegram Channel