Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Щоб життя було солодшим! Суботні рецепти

Фото fishki.net.

Щоб життя було солодшим! Суботні рецепти

Хтось відмовляється від десертів, боячись сумнозвісних зайвих кілограмів. Інші, навпаки, знаходять у ласощах втіху, «заїдаючи» ними стреси та неприємності. Не сперечатимемось ні з одними, ні з іншими – просто в усьому потрібно знати міру! Єдине, в чому ми абсолютно впевнені: якщо солодощі – то обов’язково домашні, адже вони завжди свіжі, якісні і приготовані з любов’ю

Меренговий рулет із вишнями

Ваші рідні полюбляють солоденьке? Приготуйте для них вишукану смакоту – меренговий рулет із кремом на білому шоколаді та вишневим курдом!

 

 Інгредієнти: для коржа – 5 яєць, 250 г цукру, дрібка солі, 1 пакетик ванільного цукру, 0,5 ч. л. лимонного соку, 25 г (1 ст. л. з чубком) кукурудзяного крохмалю; для масляного крему – 200 г вершкового масла, 250 г згущеного молока (не вареного), 1 плитка білого шоколаду; для вишневого крему – 160 мл вишневого соку (з консервованої вишні, вже солодкого, а якщо із заморожених ягід, то додати 3 ст. л. цукру), 5 жовтків, 60 г вершкового масла, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Приготування. Шоколад розтопіть у мікрохвильовці або на водяній бані й залиште, щоб трохи охолонув. Масло кімнатної температури збийте міксером, щоб стало пишним, і по кілька ложок додавайте до нього згущене молоко, продовжуючи збивати до консистенції однорідної гладенької маси. Наприкінці влийте розтоплений і білий шоколад і ще раз добре вимішайте.

 Єдине, в чому ми абсолютно впевнені: якщо солодощі – то обов’язково домашні, адже вони завжди свіжі, якісні і приготовані з любов’ю

Для другого крему вишневий сік влийте в каструльку і поставте на слабкий вогонь, щоб закипів. Тим часом жовтки збийте з крохмалем і тоненькою цівкою влийте в цю суміш гарячий сік, постійно мішаючи, щоб жовток не звернувся. Тоді всю масу при постійному помішуванні варіть на слабкому вогні до загустіння. Коли трохи схолоне, вкиньте до нього масло і трохи збийте міксером. Готові креми відставте.

Духовку прогрійте до 150 градусів. Білок збивайте до появи бульбашок, додайте дрібку солі та лимонний сік. Продовжуйте збивати, по столовій ложці підсипаючи цукор, наприкінці додайте ванільний цукор. Коли білки набудуть консистенції піни, що не виливається при перевертанні посудини, всипте крохмаль (завдяки цьому корж стане еластичнішим) і акуратно перемішайте. Тепер застеліть деко пергаментом для випічки, викладіть білкову масу на пергамент і випікайте приблизно 35 хвилин (корж готовий, як набуде гарного кремового кольору). Дістаньте з духовки й одразу перекладіть догори дном на застелену пергаментом решітку або іншу поверхню, накрийте рушником чи серветкою і залиште на хвилин 10. Коли трохи вистигне, змастіть спершу масляним кремом, а зверху на нього нанесіть вишневий. За бажанням можна в середину покласти вишень. Згорніть корж у рулет, допомагаючи собі пергаментом. Задекоруйте тріщини залишками крему, прикрасьте рулет горіхами та/або ягодами. Поставте в холодильник мінімум на 1 годину.

 

Торт «Сенсація»

Такий кондитерський виріб підійде і до сімейного чаювання, і на святковий стіл

 

 Інгредієнти: для кокосового коржа – 7 білків, 250 г цукру, 5 ст. л. борошна, 200 г кокосової стружкки; для шоколадного коржа – 3 яйця, 3 ст. л. цукру, 4 ст. л. борошна (з чубком), 1 ст. л. какао, 1 ст. л. олії, 0,5 ч. л. розпушувача; для крему – 100 мл міцної кави, 200 мл молока, 100 г цукру, 1 ст. л. крохмалю, 7 жовтків, 250–300 г вершкового масла, ванілін, 2 ст. л. коньяку (за бажанням).

Приготування. Білки добре збити з цукром до стійких піків, додати просіяне борошно, акуратно вимішати, ввести кокосову стружку. Пекти у формі, застеленій пергаментом, до золотистого кольору при 180 градусах приблизно 40–45 хвилин. Остудити і розрізати навпіл горизонтально. Для шоколадного коржа яйця добре збити з цукром, додати олію, всипати просіяне борошно з какао та розпушувачем й акуратно вимішати лопаткою. Пекти при 180 градусах 20 хвилин. Усі складники для крему, окрім масла, змішати в каструльці і варити до загустіння. Масло кімнатної температури збити міксером. Поступово по ложці додавати в нього заварний крем, продовжуючи збивати на мінімальних оборотах. Готовим кремом змастити коржі, чергуючи білі з коричневим. Боки і верх змастити залишками крему й обсипати кокосовою стружкою.

 

Пляцок «Панські забаганки»

Ніжне поєднання сирно-карамельної начинки із чорносливом нікого не залишить байдужим

 

 Інгредієнти: для коржів – 4 яйця, 45 г кукурудзяного крохмалю, 300 г вареного згущеного молока, 600 г сиру, 300 г борошна, 45 г какао, 10 г розпушувача, 60 г цукрової пудри, 120 г сметани, 160 г вершкового масла, 100 г горіхів, 250 г чорносливу; для крему – 300 мл молока, 120 г цукру, 30 г кукурудзяного крохмалю, 170 г вершкового масла, 70 г вареного згущеного молока.

Приготування. Сир перетерти через сито або змолоти блендером на однорідну масу. Яйця злегка збити, додати крохмаль, варене згущене молоко та перемішати. Всипати перемелений сир, вимішати до однорідності.

Реклама Google

Для основи коржа змішати борошно з какао, цукровою пудрою та розпушувачем. До цієї суміші додати сметану та масло кімнатної температури, замісити еластичне тісто. Відділити від нього третину і покласти у морозильну камеру на 30 хвилин, решту розкачати завтовшки 3–4 мм, викласти на деко (приблизно 25×35 см), сформувавши бортики висотою 1,5 см. На тісто рівномірно розподілити половину сирної начинки. Чорнослив начинити горіхами та викласти на сирну масу. (Якщо чорнослив твердий, його слід залити на 5 хв гарячою водою, потому промокнути зайву вологу паперовим рушником. Решту сирної начинки викласти на чорнослив, зверху потерти тісто з морозилки. Випікати 50 хвилин при 180 градусах.

Готуємо крем. У 150 мл холодного молока розчинити крохмаль і поволі влити у 150 мл киплячого молока, додати цукор і, постійно помішуючи, довести до кипіння й охолодити. Масло кімнатної температури збити на великих швидкостях протягом 6–7 хвилин. Невеликими порціями, по ложці-дві, додавати охолоджений заварний крем, не припиняючи збивати міксером ще протягом 10–15 хвилин. Додати варену згущенку і знову збити упродовж кількох хвилин до отримання пухкого та однорідного крему.

Охолоджений корж розрізати впоперек на 2 частини – пляцок складатиметься з двох шарів. Три чверті крему викластити між двома коржами, ще однією частиною змастити боки. Пляцок поставити у холодильник на 12 годин.

 

Торт «Калейдоскоп»

Такий торт можна приготувати з додаванням шматочків фруктів, печива, шоколаду, родзинок тощо

 

 Інгредієнти: 300–400 г різнокольорового мармеладу, 0,5 л сметани, 25 г желатину, 150 мл молока, 3–4 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру.

Приготування. У теплому (але не гарячому) молоці розчиніть пачку желатину, розмішайте і залиште для набухання. Мармелад поріжте кубиками і викладіть у форму для торта. До сметани додайте молоко з желатином, звичайний та ванільний цукор, поставте все на маленький вогонь і прогрійте, ретельно помішуючи. Охолодіть і залийте цим сметанним кремом порізаний мармелад. Потримайте у холодильнику 4–5 годин. Щоб дістати торт із форми, опустіть її на 30–40 секунд у миску з гарячою водою, тоді накрийте пласкою тарілкою чи блюдом і переверніть.

 

Пляцок «Ейфорія»

Його приготування потребує часу й терпіння для приготування, але, скуштувавши смачний торт з маком та горіхами, ви не пошкодуєте потрачених зусиль

 

 Інгредієнти: 150 г борошна, 120 мл кави еспресо, 2 ст. л. какао-порошку, 8 жовтків, 10 білків, 300 г цукру, 1,5 ч. л. порошку для випічки, 1 пакетик амонію, 250 г вершкового масла, 80 мл олії (без запаху), 150 г маку, 100 г горіхів, 170 мл вершків, 200 г чорного шоколаду, 1 банка (370 мл) згущеного молока.

Приготування. Кавові коржі. Заварити міцне еспресо, влити до какао-порошку, розмішати, остудити. 4 жовтки розтерти з цукром (120 г), додати олію і кавову суміш. В окремій мисці змішати сухі інгредієнти: борошно, порошок для випічки й амоній, ввести в кавово-жовткову суміш і розділити на 2 частини, одну з них поставити в холодильник (для другого коржа). Збити 6 білків із 30 г цукру до стійких піків, половину обережно ввести в тісто і випікати при 180 градусах приблизно 25–30 хвилин. Коли перший корж буде готовий, дістати іншу частину тіста з холодильника, додати решту збитих білків і спекти другий корж (білки треба вводити тільки безпосередньо перед випічкою). Маковий корж. Подрібнити та обсмажити волоські горіхи на сковороді до золотистого кольору. 100 г вершкового масла збити з цукром (100 г), по одному ввести 4 жовтки, додати сухий мак і попередньо обсмажені горіхи. 4 білки добре збити з цукром (50 г), ввести в масу за декілька прийомів, обережно вимішуючи. Пекти при 180 градусах до готовності, приблизно 40 хвилин. Для крему жирні вершки довести до кипіння, зняти з вогню, додати поламаний на шматочки чорний шоколад, перемішати до однорідної маси й залишити охолоджуватися. Перемастити коржі, поклавши маковий посередині.

 

Шоколадно-сирний торт

Цей смаколик готується дуже швидко й просто. Впорається навіть кулінар-початківець. Спробуйте, вам сподобається!

 

 Інгредієнти: для коржа – 2 яйця, 1 банка згущеного молока, 1 скл. борошна, дрібка солі, 2–3 ст. л. какао, 0,5 ч. л. харчової соди; для крему – 250 г сиру, 250 мл вершків, 100 г цукрової пудри, ванілін; для глазурі – 1 плитка шоколаду, 50 мл вершків.

Приготування. Збити яйця з сіллю, додати згущене молоко і ще раз збити. Всипати 1 склянку просіяного борошна, какао і  соду. Форму застелити пергаментом, змастити маслом і викласти тісто. Випікати за температури 175–180 градусів 10–15 хвилин (готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою). Для крему збити сир за допомогою блендера до отримання пастоподібної маси, додати вершки, збиті з цукровою пудрою. За бажанням можна додати ванілін. Розрізати корж на дві частини. Змастити кожну кремом. Для приготування глазурі розтопити шоколад на паровій бані або у мікрохвильовці, додати вершки. Залити торт глазур`ю і залишити на кілька годин у холодильнику, щоб настоявся.

 

Апельсиновий кекс

Взимку неймовірно смакує випічка з цитрусовими!

 

 Інгредієнти: 2 яйця, 160 г цукру, 125 мл кефіру, 125 мл апельсинового соку, 260 г пшеничного борошна, цедра 1 апельсина, 1 ч. л. розпушувача, 1/4 ч. л. соди, дрібка солі, 1 пакетик ванільного цукру.

Приготування. Збити цукор, яйця, додати цедру, кефір та сік апельсина. Змішати борошно, розпушувач, соду, ванільний цукор, сіль, додати сухі складники до мокрих. Збивати тісто не потрібно, лише ретельно вимішати, воно має бути рідким та стікати з ложки. Можна використати форму 24х11 см чи будь-яку іншу для кекса (якщо значно більша, то подвоїти інгредієнти). Випікати при 180 градусах 40–50 хвилин, готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.

До речі

® Аби надати кексові більш яскравого кольору, до тіста можна додати трішки куркуми.

® Натираючи цедру апельсина, не використовуйте білий пласт, бо він гірчитиме в тісті. Тріть лише помаранчевий.

® Кекси можна спекти порційно, а також прикрасити кремом.

 

Топ-6 найдорожчих тортів у світі

1. Торт у вигляді модного подіуму 75 000 000 $

 

 Це дивовижна фантазійна робота британки Деббі Уінгхем. На сьогодні торт у вигляді модного подіуму за 75 000 000 $ вважається найдорожчим у світі. Його замовив шейх з Об’єднаних Арабських Еміратів з нагоди дня народження і заручин своєї дочки. Вага виробу – 450 кг, довжина – 2 метри. Він оздоблений алмазами та дорогоцінним камінням. Дочка шейха – завзята модниця, за її бажанням торт у вигляді подіуму був прикрашений істівними моделями та глядачами.

2. Торт для Національного весільного шоу геїв — 52 000 000 $

 

 Простий на перший погляд білий торт для Національного весільного шоу геїв оздоблений більш як 2000 діамантів! Дорогий смаколик із 8 шарів півтора метра заввишки замовили організатори заходу в 2013 році в Ліверпулі.

3. «Піратський корабель» — 35 000 000 $

 

 Інша назва – «Піратська фантазія». Цей кондитерський виріб вартістю 35 000 000 $ у 2012 році був визнаний найдорожчим у світі. Його приготував шеф-кухар Димуту Кумарасингхе. Кулінарний шедевр виконано у формі корабля, а його «родзинка» – коштовні камені, якими заповнений «корабель». Їстівна частина зроблена з використанням гарбуза, лимона, різних видів шоколаду.

4. Алмазний торт Девори Роуз — 30 000 000 $

 

 Девора Роуз, редакторка зі США, любить дивувати публіку. Алмазний торт обійшовся у 30 000 000 $. Кондитерський виріб був більше метра у висоту і прикрашений дорогоцінним камінням. Але для того, щоб реалізувати своє бажання, світській левиці Деворі Роуз довелося займатися пошуками творця реаліті-шоу «Король Кондитерів», саме він прийняв замовлення і приготував його. Тортом частували гостей на вечірці.

5. Торт для Bridal Show — 20 000 000 $

 

 Bridal Show – це щорічна подія, що об’єднує найкращих представників весільної індустрії і визначає її тенденції. Спеціально для цього шоу розкоші кондитер Нахид Парса приготував торт за 20 000 000 $, прикрашений діамантами і розсипом золотих пластівців.

6. Торт «Африка» з діамантами — 5 000 000 $

 

 Японський мільйонер вирішив «виділитися» – створив торт «Африка», прикрашений 2000 діамантів. Для цього звернувся до професійних шеф-кухарів. На вигляд кондитерський виріб за 5 000 000 $ схожий на звичайний, але частина його усипана коштовностями. В інтернеті є лише один знімок торта у вигляді Африки.

 

Анекдоти до теми

– Люба, тобі не здається, що ти їси забагато солодкого?

– Коханий, це ж усього десятий торт у цьому році...

– А нічого, що сьогодні лише 10 січня?

:) :) :)

– Бач, яка ти! Собі взяла великий шматок торта, а мені залишила маленький.

– А ти як би зробив?

– Я, звичайно, взяв би собі маленький.

– Ну то чого кричиш? Я ж тобі такий і дала.

:) :) :)

Поважний клієнт заходить у кондитерську.

– Добрий день, мені потрібен красивий великий торт до дня народження дружини.

– Скільки свічок?

– Як завжди – 30.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel