Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
А сьома дружина мільйонера його… отруїла

Вони разом займалися волонтерською роботою для ветеранів і ходили на курси з вивчення Біблії.

Фото themorningbulletin.com.au.

А сьома дружина мільйонера його… отруїла

Ця справа стала однією з найгучніших торік. Удову мільйонера Стівена Клейтона — 53-літню медсестру Лану Клейтон — засудили до 25 років ув’язнення. Жінка спершу заявляла, що він упав зі сходів і помер. Проте розтин показав — причиною смерті 64-літнього багатія стало передозування крапель для очей

До їхньої зустрічі у 2013 році Стівен був уже шість разів одружений. Дітей, щоправда, не мав. Медсестра Лана, яка йому припала до душі з першого погляду, виявилась молодшою на десять літ. Вони разом займалися волонтерською роботою для ветеранів і ходили на курси з вивчення Біблії. Стівен, романтик за натурою, який вірив у справжнє кохання, хоч і мав шість невдалих шлюбів, писав вірші, колекціонував картини і скульптури, називав Лану «моя мила леді».

Пара прожила у шлюбі п’ять років. Мешкали в розкішному особняку вартістю близько мільйона доларів, який являв собою точну копію дому першого президента США Джорджа Вашингтона — Маунт–Вернона. Садибу оточували розкішні рослини, яких ніде не було навколо. А дітей їм заміняли милі собаки левретки — італійські хорти…

Мешкали вони в розкішному особняку вартістю близько мільйона доларів,  який являв собою точну копію дому першого президента США.
Мешкали вони в розкішному особняку вартістю близько мільйона доларів, який являв собою точну копію дому першого президента США.

 Проте 21 липня 2018–го тіло Стівена знайшли в будинку. Дружина Лана заявила, що стався нещасний випадок — нібито коханий упав зі сходів. Вона була вся вбита горем, не приховувала сліз і страждання. Але поліцію насторожило те, що ліжко та одяг загиблого були просякнуті сечею.

Тож тіло відправили на розтин. Почалося розслідування…

А розтин показав високу концентрацію отрути в крові мільйонера. Це був тетрагідрозолін — хімічна речовина, яка звужує кровоносні судини і міститься у краплях для очей. Якщо їх застосовувати правильно, ліки безпечні. Але при прийомі всередину препарат спричиняє сильну тахікардію і зупинку дихання. Для злочинців це хороша зброя, адже ліки не мають ні запаху, ні смаку, тому їх майже неможливо виявити у воді.

Розтин показав високу концентрацію отрути в крові мільйонера. Це був тетрагідрозолін — хімічна речовина, яка звужує кровоносні судини і міститься у краплях для очей. Якщо їх застосовувати правильно, ліки безпечні. Але при прийомі всередину препарат спричиняє сильну тахікардію і зупинку дихання. Для злочинців це хороша зброя, адже ліки не мають ні запаху, ні смаку, тому їх майже неможливо виявити у воді.

Лана сказала, що Стівен пив каву із краплями від закрепів — це нібито йому допомагало. Друзі одразу заявили, що це неправда, оскільки Клейтон дуже відповідально ставився до свого здоров’я і ніколи не став би робити подібних дурниць. Тим паче сестра загиблого Розмарі Клейтон–Леслі свідчила, що в період спільного проживання Клейтона і Лани в її брата діагностували кілька дивних захворювань. Мовляв, дружина кілька років щось робила, аби він помер…

До того ж невдовзі з’ясувалося, що зник ще й заповіт мільйонера.

Жінці загрожувало довічне ув’язнення. Тоді вона попросила угоду зі слідством. Розповіла, що Клейтон бив її, не дозволяв працювати, постійно принижував. Хотіла просто налякати його і відомстити.

Тим часом Лана заявила про свої права на спадок. Але поліція вже розглядала її як основну підозрювану.

Правоохоронці встановили, що за два роки до смерті чоловіка — у 2016–му — жінка вистрелила йому в голову з арбалета. Це було в спальні. Інцидент не передали до суду, бо пара запевняла, що все сталося випадково. Лана казала, що не могла зарядити зброю і просила чоловіка допомогти, коли арбалет вистрілив.

Читати такожВасиль СЛАПЧУК: «Українцям як нації потрібен психотерапевт. Інакше доведеться мати справу з патологоанатомом»

Більше того, експерти заявили, що Клейтон не міг прийняти таку дозу крапель одноразово — він би одразу помер. Отруту йому давали щонайменше три дні. Лану заарештували. Напередодні затримання вона намагалася вчинити самогубство.

Лану Клейтон засудили до 25 літ за ґратами, а спадок отримають інші родичі Стівена.
Лану Клейтон засудили до 25 літ за ґратами, а спадок отримають інші родичі Стівена.

 Адвокати жінки стверджували, що та не має доступу ні до будинку, ні до рахунків чоловіка.

Лані загрожувало довічне ув’язнення. Тоді вона попросила угоду зі слідством. Розповіла, що Клейтон бив її, не дозволяв працювати, постійно принижував. Хотіла просто налякати його і відомстити.

Адвокати заявили, що Лану двічі ґвалтували, тому в неї посттравматичний розлад. Проте суд не взяв це до уваги. Прокурорка взагалі просила 50 років позбавлення волі. Аргументувала це тим, що дружина свідомо три дні мучила чоловіка. Щоби він не подзвонив у поліцію, викинула його телефон в озеро. А заповіт спалила, щоб отримати собі спадок…

Остаточний вердикт феміди Південної Кароліни: Лану Клейтон засудили до 25 літ за ґратами, а спадок отримають інші родичі Стівена Клейтона.

До речі, вбивства, здійснені за допомогою очних крапель, трапляються досить рідко. Але такі випадки є. Наприклад, у грудні 2019 року 35–літній фельдшер із Північної Кароліни Джошуа Хансакер був звинувачений у вбивстві своєї дружини, яке здійснив 2018–го. У крові загиблої жінки виявили сліди тетрагідрозоліну, як і у Стівена Клейтона. На думку суду, мужчина вдався до вбивства, щоби отримати страхову виплату за смерть дружини розміром у 250 тисяч доларів.

Що тут скажеш: іноді любов — зла. Дуже зла.

Лія ЛІС.

Telegram Channel