Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Що вам заважало у 2014 році взяти зброю і захищати Україну?»

Олексій Гончаренко — Володимиру  Зеленському: «У 2014-му я бачив у Криму «зелених чоловічків», а вас — ні».

Фото eurosolidarity.org.

«Що вам заважало у 2014 році взяти зброю і захищати Україну?»

Народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко, який у 2014-му особисто їздив у Крим, щоб стримати російську агресію, обурений оцінкою Президента Володимира Зеленського подій на півострові в той час

Нагадаємо, що в інтерв’ю американському телеканалу HBO глава нашої держави заявив: «Якби я тоді був президентом, ми б там усі вмерли в Криму, але туди «зелених чоловічків» не пустили б. А якби не пустили туди «зелених чоловічків», то Росія не допомагала б сепаратистам і не була б на Сході України».

У зв’язку з цим Олексій Гончаренко заявив із трибуни Верховної Ради: «Знаєте, де був у цей час Зеленський, коли українці стікали кров’ю на Донбасі? Він стікав потом на зйомках кіно «Перші 8 побачень» в Росії. Що заважало вам, Зеленський, взяти зброю як громадянину України і піти захищати її? Що заважало тоді боротися за Україну, а не зараз це розповідати?» — запитав представник «Європейської Солідарності».

Знаєте, де був у цей час Зеленський, коли українці стікали кров’ю на Донбасі? Він стікав потом на зйомках кіно «Перші 8 побачень» в Росії.

«Я був у Криму в кінці лютого 2014 року, я був там разом із Порошенком. Бачив, як боролися Мустафа Джемілєв, Ахтем Чийгоз — народні депутати від «Європейської Солідарності». Як боровся Рефат Чубаров, депутат, з яким я разом був у «Блоці Петра Порошенка» у минулій каденції. Ще був на дільниці, де голосував Аксьонов (колабораціоніст, який очолив окупаційну владу на півострові. — Ред.), на так званому референдумі в березні в Криму, був з українським прапором», — нагадав Гончаренко.

«Я бачив «зелених чоловічків», але жодного Зеленського там не побачив. Де ви були, коли ми боронили Донбас? Де ви були, коли ми боронили Одесу від російської навали? — наголосив Олексій Гончаренко. — Знаєте, зніматися в ролі Наполеона і бути Наполеоном — це дві великі різниці», — резюмував він.

Василь КІТ.

Telegram Channel