Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
І застуду лікує,  й тиск нормалізує

Фото ukr.media.

І застуду лікує, й тиск нормалізує

Цілющі властивості чорного кмину (його ще називають чорнушкою), відомі з давніх пір. Насіння цієї рослини є коморою багатьох корисних для організму речовин

У народній медицині використовують листя, насіння та олію з насіння чорного кмину (на фото). Цінність цієї сировини описав ще Авіценна у своїй праці «Канон лікарської науки», визнавши її дуже помічною при захворюваннях шлунково–кишкового тракту, дихальної, сечостатевої та серцево–судинної систем, а також для підвищення захисних сил організму.

Для лікування застуди, застійних процесів при захворюванні верхніх дихальних шляхів і виведення мокротиння необхідно відварити 1 чайну ложку чорнушки у 2 склянках молока і додати пів чайної ложки харчової соди. Випити теплим упродовж дня.

Для нормалізації артеріального тиску візьміть 1 чайну ложку насіння чорного кмину і розітріть на порошок. Залийте його 250 мл окропу, остудіть настій. Приймайте щодня натщесерце разом із зубочком часнику.

Один тиждень лікуємося, наступний — перерва.

Якщо турбує нежить, можна підсмажити чорнушку на сковорідці, зробити тампон, загорнувши насіння в марлю чи лляну тканину, і ввести його теплим в одну, а потім в іншу ніздрю на 5 хвилин. Процедуру слід робити протягом дня 4-5 разів.

При гаймориті радять закапувати в ніс олію чорного кмину або відвар з потовченого насіння: пів чайної ложки на чверть склянки води. Варити на водяній бані 30 хвилин, остудити, процідити через кілька шарів марлі. Закапувати в ніс теплим по 2-3 краплі 4-5 разів на день.

Для лікування сечокам’яної хвороби треба приготувати відвар з 1 столової ложки насіння і 0,5 літра води. Як вистигне, змішати його з 2 столовими ложками меду і пити протягом дня. Один тиждень лікуємося, наступний — перерва. Курс — 6 місяців.

Читайте такожНа Волині змінили відповідального за коронавірус

Від прищів і вугрової висипки рекомендують протирати обличчя водним настоєм насіння або олією чорного кмину. Також можна потовчену на порошок чорнушку змішати з яблучним або винним оцтом у пропорції 2:1 і прикладати до проблемних зон на шкірі.

Марія КАЩУК.

Telegram Channel