Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чи стане Луцький замок  привабливим для туристів? Звернення тих, хто живе біля нього

Доглянутим має бути не тільки Замок, а й вся територія Старого міста.

Фото Район.Луцьк

Чи стане Луцький замок привабливим для туристів? Звернення тих, хто живе біля нього

Хочемо почути з цього приводу думки чиновників, місцевих депутатів, краєзнавців

Ми, корінні жителі обласного центру, прочитали у «Волині» статтю «Аби замок Любарта вражав не тільки на 200–гривневій купюрі» і хочемо доповнити її, порушити й інші питання, пов’язані з цією пам’яткою та її територією…

Хочеться через газету висловити вдячність меру Ігорю Поліщуку за підтримку і відновлення будинку на вулиці Плитниця, 2–Б, що стало гарною спільною справою для влади і мешканців приміщення. Життя доводить, що в основі будь–якого успіху завжди лежить щире бажання зробити щось добре. Минали роки, змінювалися владні команди, але до нашого дому руки ні в кого не доходили. А все через те, що це потребувало великих коштів. Взявся за справу новий молодий, енергійний мер, за якого ми проголосували, і довів справу до кінця. Наш дім став гарним, як нова копійка.

Будинок свідомо доводиться до краху його горевласником, а дирекція заповідника просто на це закриває очі. 

А ось навпроти нашого будинку на вулиці Плитниця, 7 знаходиться в аварійному стані історична пам’ятка XVIII століття. На ті часи цей житловий будинок чи не найбільший у цьому районі. Він колись був оточений зеленню, мав два поверхи з тильної сторони та внутрішній дворик. Оповиті загадкою підвали цієї садиби, які, можливо, залишилися від давньої споруди. На жаль, склепіння руйнується, навіки ховаючи від нас таємниці древнього Лучеська. Будинок свідомо доводиться до краху його горевласником, а дирекція заповідника просто на це закриває очі. До речі, він всупереч чинному законодавству був приватизований та перепроданий у 2006 році.

Українські закони регулюють порядок і визначають заходи щодо збереження та захисту пам’яток. Однак ось ця, на Плитниці, 7, вмирає. Донедавна вона слугувала сміттєзвалищем. Щоправда, сміття прибрали, сховавши його у… кімнатах аварійного приміщення. Кажуть, є намір облаштувати в цьому будинку готель. І це не дивно, адже ж не так давно прийшла в свіжі голови наших депутатів думка про створення готелю у Стировій вежі замку Любарта.

Читайте також Крик душі: село на Волині задихається від відсутності нормальної дороги​.

Шановна редакціє, велике прохання до вас: хочемо почути з приводу порушених питань думки чиновників від влади, місцевих депутатів, за яких ми проголосували на виборах. А вам, журналісти, бажаємо творчих удач у праці, щастя, здоров’я. Нехай кожен новий випуск газети буде святом! Слава Україні!

Щиро вдячні мешканці будинку, що на вулиці Плитниця, 2-Б, Макарчук І.О, Покальчук О. А., Коробчук О.Є., Макарчук І.В., Михась І.М, Мельничук І.К, Киричук Л. А.

Telegram Channel