Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Конкурс знавців: І ви так кажіть, як Джек Ніколсон…

Джек Ніколсон: красуні його оточують завжди і всюди.

Фото із сайту Youtube.com.

Конкурс знавців: І ви так кажіть, як Джек Ніколсон…

Хоча суперзірка Голлівуда у свої 83 — ще ого–го! Тим паче, що може дозволити собі, на відміну від українських пенсіонерів, «до кольору, до вибору» будь–яку «Віагру» і дев’ять із десяти молодих артисток (ну, добре, вісім). Проте, слухаючи його «бойові подвиги на фронті кохання», чомусь одразу пригадується цей анекдот:

— Лікарю, ось уже п’ять літ, як я не сплю з дружиною.

— А скільки вам років?

— 75.

— Нічого не вдієш, вік такий.

— А ось моєму сусіду 80, а каже, що він щодня займається любов’ю.

— То і ви кажіть…

 

Стоп, я ж забув нагадати запитання, часткову відповідь на яке вже розкрив. Виправляюсь!

«Гарбуз із секретом» – 4 (2021)

Сьогодні ми заховали фото однієї тварини. Згадується вона за свої діяння повсюди – і по–доброму, і не дуже: у пісні про батьківський поріг і дівчиноньку з русою косою; у знаменитому оскароносному фільмі всіх часів і народів із головним актором – секс–бомбою по життю, який, утім, ніколи не входив до «десятки чоловіків секс–легенд»; у вірші волинської поетеси, яка по–особливому поселяє «свої думки у чужі голови»; у знаній нам романтичній баладі, де разом із захованим нашим героєм буквально в одній строфі названо ще двох його «хребетних» братів.

А ще незнайомець безпосередньо пов’язаний зі спортсменом–патріотом і не менш патріотичною співачкою, яка несподівано для всіх потрапила у вітчизняні топи, а також зі спільною українсько–французькою прикметою. Ви теж її знаєте. І дотримуєтесь. І шкодуєте, коли… Але дотримуєтесь не в новорічно–різдвяні дні. ☺

Фото якої тварини ми заховали?

«Думка, що відстану у заліку балів, змусила ще раз сісти, уважно переглянути запитання і добряче поритися в інтернеті, поки знайшов правильну відповідь, — написав нам Василь Момотюк із села Росошани Дністровського (донедавна Кельменецького району) Чернівецької області. — А вона така — слово «Зозуля». Про неї співається у пісні «Закувала зозуля на стодолі на розі…».

А стрічка «Політ над гніздом зозулі» (екранізація роману Кена Кізі «Над зозулиним гніздом» 1975 року) за весь час існування премії «Оскар» стала другою із трьох, що завоювала всі п’ять головних номінацій: найкращий фільм, найкраща режисура, найкращі актор (Джек Ніколсон) та акторка (Луїза Флетчер), найкраща адаптація сценарію. Виконавець головної ролі у ній Джек Ніколсон, який за свою кар’єру здобув три «Оскари» і сім «Золотих глобусів», любить хвастатися, що насолоджувався сексуальним зв’язком із понад двома тисячами жінок (!). Без сумніву, доля правди у цьому є, адже має п’ятеро дітей від чотирьох жінок, хоча в шлюбі перебував лише один раз, проте так жодного разу так і не потрапив до «десятки» живих секс–бомб, яку укладає журнал Maxim…

83–річний Джек Ніколсон, який за свою кар’єру здобув три «Оскари» і сім «Золотих глобусів», любить хвастатися, що насолоджувався сексуальним зв’язком із понад двома тисячами жінок (!).

Згадується цей птах і в баладі «Причинна» Тараса Шевченка: «Защебетав жайворонок, угору летючи/закувала зозуленька, на дубу сидячи;/защебетав соловейко — пішла луна гаєм».

Прізвище Зозуля носить популярний футболіст, колишній гравець київського «Динамо» і збірної України Роман Зозуля, відомий своїми патріотичними настроями та допомогою українській армії, за що його звинувачували проросійські фани іспанського клубу «Райо Вальєкано», за який виступав.

Також псевдо Zozulya («Зозуля») має співачка з Тернопільщини Василина Зазуляк, справжнє прізвище якої — Боровська Василина Григорівна. Її кліп «Чорне і біле» зібрав у Ютубі вже понад 10 мільйонів переглядів… А ось про волинську поетесу я нічого не знайшов…»

Пане Василю, вашу прогалину ми зараз трохи заповнимо.

І все таки я — зозуля.

Нищечком підкидаю

Свої думки

У чужі голови

І сподіваюся, що…

Ой, не питайте, людоньки,

На що я сподіваюся,

Бо де ж ви бачили

Божевільних зозуль?!

(Валентина Штинько (Хмельовська), поезія зі збірки «Терновая хустка»).

Авторка слів про «нищечком підкидаю свої думки у чужі голови», заслужена журналістка України Валентина Штинько (Хмельовська), багато років пропрацювала у газеті «Волинь» — нашій мамі, вела поетичні та журналістські гуртки для учнів і студентів, тому привела у професію багатьох своїх вихованців. Серед тих, кому вона дала журналістські крила, — і головний редактор «Цікавої газети на вихідні» Олександр Згоранець. Сподіваюся, прочитавши ці рядки, він хоча б на трішечки збільшить мені премію… ☺ Жартую, звісно. Грицько Григорович Гарбуз не з тих, хто буде підлабузнюватись, а шефові достатньо ваших листів на конкурс, щоб він вдоволено потирав руки і промовляв: «Ну є ще ж люди в нашій країні, які хочуть думати!» Так що цей комплімент — вам. Дякую, друзі, і, як казала Ліна Костенко: «Пишіть листи і надсилайте вчасно».

Читайте також у нас: «Яку погоду волинянам прогнозують поляки (Відео)».

Що і зробив Василь Момотюк — і за свою історію пошуку відповіді отримає 150 гривень призових. А щоб визначити, кому вручити ще дві купюри із зображенням Тараса Шевченка серед авторів 5 есемес–повідомлень із правильною відповіддю «Зозуля», знову вдалися до жеребкування. І нам у цьому допоміг легендарний чоловік — засновник і багаторічний керівник хорової капели «Посвіт» 90–річний Ростислав Кушнірук, міцну ковальську руку якого ми мали за честь потиснути у вівторок (на засланні в Сибіру за зв’язки з УПА йому доводилося працювати в кузні, то вже потім став музикантом). І його натруджена правиця виявилася щасливою для Тетяни Репетило із села Гуляйполе Звенигородського району Черкаської області та Марії Книш із села Смідин Ковельського району Волинської області. Вітаємо! Матимете чим розраховуватись із цим птахом. До речі, і в деяких регіонах Франції існує прикмета, схожа на українську: якщо у кишені є гроші, коли почуєш перший весняний спів зозулі, то увесь рік будеш при грошах.

Переможців назвали — час оголошувати нове завдання.

«Гарбуз із секретом» — 6 (2021)

У книжці сучасного українського письменника, в назві якої згадується давньокитайська філософія чи вид зброї, тісто з товченого мигдалю, горіхів, арахісу з цукровою пудрою, а також «l’amour», на одній зі сторінок від третьої до 103–ї є такий епізод:

«— У дерев — сніжинки на віях, — мовила Ця.

Ї занепокоївся. Цю «пробило» на лірику, а це був поганий знак. Вона не вміла поєднувати лірику з домашнім господарством. Коли Ця віддавалася ліриці, Ї переходив на підніжний корм…

Ї тихенько вийшов із кімнати, підійшов до холодильника. Вареної ковбаси не зосталося… На верхній полиці лежала…»

Ось саме те, що лежало на верхній полиці, ми сьогодні і заховали. Навіть при спогляданні цього предмета у вас потече слинка. Як написав автор роману, «Слина виділялася швидше, ніж він устигав її ковтати».

А якщо ще ви матимете час, бо фантазії особливої тут не треба — все продумано, і головну приправу — любов, то…

Що знаходиться у гарбузі?

Реклама Google

Слово–відповідь треба надіслати до 22 лютого тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Коляда», «Три ведмеді», «Світлана Орловська»), але обов’язково вказати після слова–відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Ялинка (Микола Пашко)»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]найяскравіше опише, як шукав відповідь.

Будьте крепко–здорові!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також у нас: «На Рівненщині люди на колінах зустрічали снігоочисну техніку (Відео моменту)».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel