Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Не перебор»: Зеленський  вколеться одним із перших

Зеленський називає себе «майстром спорту по боротьбі із коронавірусом». Але у змаганнях з вакцинації до фінішу, схоже, прийде останнім.

Фото із сайту radiotrek.rv.ua.

«Не перебор»: Зеленський вколеться одним із перших

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

«Як Головнокомандувач вакцинуюсь разом із військовими»

Чекаємо на відео, як Президент разом із солдатами стоїть під кабінетом щеплення

Відомо, що в червні минулого року, коли епідемія COVID-19 тільки набирала оберти, Президент Володимир Зеленський хотів спеціально заразитись коронавірусом, щоб на власному прикладі продемонструвати людям, «що це страшно». Але його відмовили. «Вирішили, що занадто. Перебор», — пояснив тоді Зеленський.

І от у Володимира Олександровича знову з’явилась нагода особистим прикладом повести за собою народ у боротьбі з епідемією. Він заявив, що готовий у числі перших вакцинуватись від коронавірусу, щоб показати недовірливим українцям, «що це безпечно». Так, до речі, зробив уже не один лідер у світі (читайте с. 6).

Але от біда — на відміну від більшості цивілізованих держав, де вже повним ходом іде процес вакцинації, українців ще так і нема чим щепити. Що робити? Красиво обіцяти. Тож 8 лютого у Києві відбувся масштабний форум, присвячений боротьбі з COVID-19, де можновладці на чолі із Президентом розповідали, як зразково борються із епідемією. Там Володимир Олександрович і пообіцяв, що вакцинується у другій хвилі першої черги: спочатку щеплення зроблять лікарям, а потім — військовим. І от разом з ними Головнокомандувач й зробить укол.

Для цього, за словами чиновників, уже все готове — і кабінети, і мобільні бригади, і лікарі. Залишилась дрібниця — так і нема самої вакцини…

 

Під час протестів затримали німого за… «скандування гасел»

Хоча чоловік має проблеми зі слухом і не може говорити

У Санкт–Петербурзі суд оштрафував Євгена Агафонова на 5 тисяч рублів (близько 1,8 тисячі грн) за «скандування гасел» під час акцій на підтримку опозиціонера Олексія Навального. При цьому він має проблеми зі слухом і не може говорити. Однак у протоколі, який склала поліція, йдеться, що той «спільно з іншими учасниками публічного заходу скандував гасла». Як повідомляє російська служба «Радіо «Свобода», у день затримання чоловік просто йшов до магазину. Агафонов стверджує, що про акцію нічого не знав. У відділі він провів 9 годин. Адвокат затриманого уточнив, що його підзахисний просто не розумів роз’яснення поліцейських. Але на такі «дрібниці» путінський режим, звісно, уваги не звертає.

 

 

У Німеччині звинувачують… 95-річну екссекретарку

Справа є унікальною, адже секретарі та жінки–співробітники нацистських концтаборів не часто потрапляли під суд

Жінку звинувачують у тому, що «вона допомагала відповідальним за систематичне вбивство євреїв–ув’язнених, польських партизанів та російських військовополонених». Вона служила секретарем командира концтабору «Штуттоф» з червня 1943 по квітень 1945 року. Табір знаходився поблизу нинішнього Гданська. За оцінками істориків, у ньому вбили 65 000 людей.

Підсудній інкримінують «сприяння вбивству у понад 10 000 випадків». Ім’я 95–річної підозрюваної не розголошується.

 

У Румунії священник втопив немовля під час хрещення

Півторамісячний малюк наковтався води, і у нього зупинилось серце

Трагічний інцидент стався в церкві Св. Костянтина та Олени у місті Сучава. Розтин показав наявність води в легенях. Прокуратура почала розслідування. Після цього в мережі з’явилася петиція із закликом змінити обряд хрещення, зокрема, користувачі зажадали прибрати з обряду занурення у воду. Петиція стала швидко набирати голоси. Один з користувачів засудив «жорстокість» ритуалу, а інший розкритикував «завзятість тих, хто думає, що це воля Бога».

У свою чергу представник церкви Василе Банеску пояснив, що священники можуть лише налити трохи води на лоб дитини замість повного занурення у воду.

 

«Синій кит» знову полює на дітей: за місяць — 5 самогубств

Стільки трагічних випадків за останні кілька тижнів сталося в Києві та області. Вік загиблих коливається від 10 до 16 років. Найстрашніше: всі підлітки обрали однаковий спосіб звести рахунки з життям — вистрибнули з верхніх поверхів будинків

Щоб не було запізно, цікавтесь, чим саме займаються  ваші нащадки у соцмережах.
Щоб не було запізно, цікавтесь, чим саме займаються ваші нащадки у соцмережах.

 Як пише видання Vesti, батьки та психологи підозрюють, що в соціальних мережах активізувалися смертельні ігри типу «Синього кита». Перший випадок стався в Голосіївському районі Києва. 12–річний школяр вистрибнув з 15–го поверху. Він кілька днів пропускав школу. Батьки, як самі кажуть, спокійно поговорили з ним про це, і син, почистивши зуби, пішов спати. А вночі його мама прокинулась від холоду — вікно у спальні хлопчика було відкрите. Прощальну СМС він написав своєму однокласнику…

2 лютого з балкона вистрибнула 13–літня школярка. Слідом — 10–річний хлопчик у селищі Чайка. У Шевченківському районі з п’ятого поверху кинулася 16–літня дівчинка. Вона жива, але у важкому стані. У Броварах загинув студент–першокурсник.

У поліції не виключають, що за самогубствами можуть стояти смертельно небезпечні ігри типу «Синього кита», «Рожевої сосни», «Момо», «Темного лісу». Офіційно цю інформацію поки не підтверджують. «Ми перевірили всі випадки. Постраждалі не пов’язані між собою та не були учасниками деструктивних груп», — повідомила речник Національної поліції Оксана Блищик.

 

Чоловік підливав слину COVID-хворого начальнику в чай

У Туреччині співробітник автосалону купив за 70 доларів слину у хворого на коронавірус, щоб вбити боса

Однак план не вдався. Інші працівники розповіли власнику салону Ібрагіму Унверді про підозрілі дії свого колеги і чоловік не встиг випити заражений чай. Керівник здивувався: «Я вперше чую про таку дивну техніку вбивства». Але ображений працівник на цьому не заспокоївся і став погрожувати босові, що застрелить його. «Я не зміг вбити тебе вірусом. Наступного разу вистрелю тобі в голову», — надіслав йому СМС з такими словами. Зрештою, власник салону звернувся в поліцію, і зловмисника затримали. Чоловікові висунули звинувачення в замаху на вбивство.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel