Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Волині капітан поліції Василь врятував від замерзання діда Василя

У старенькому будинку вже й жити було небезпечно.

Фото із фейсбук-сторінки «Поліцейські офіцери громади у Волинській області».

На Волині капітан поліції Василь врятував від замерзання діда Василя

У декого старість – як хата-пустка

 Дід Василь ледве не замерз у холодній хаті. Руку допомоги старенькому подав поліцейський офіцер громади, який під час об’їзду Рівненської ТГ звернув увагу на будинок, що на перший погляд здавався покинутим

Капітан поліції Василь Стернійчук перевірив хатину і застав там чоловіка, який назвався дідом Василем. Той розповів, що це його помешкання і він тут проживає. А через те, що немає коштів, не може утримувати будинок та його опалювати. Родичі відвернулись від нього, лише сусіди інколи чимось підсобляють.

У старенькому будинку вже й жити було небезпечно.
У старенькому будинку вже й жити було небезпечно.

 Поспілкувавшись із дідусем, поліцейський офіцер громади вирішив хоч якось допомогти, адже в таких умовах старенького не можна було залишати. Правоохоронець зателефонував у реабілітаційний центр та розповів історію діда Василя. І літньому чоловікові запропонували пожити деякий час у цьому закладі, на що той радо погодився.

Через декілька днів Василь Стернійчук навідав «підопічного» та переконався, що дідусь почуває себе добре та комфортно, а ще дуже вдячний офіцеру за порятунок.

Через декілька днів Василь Стернійчук навідав «підопічного» та переконався, що дідусь почуває себе добре та комфортно, а ще дуже вдячний офіцеру за порятунок.

«Я тут для того, щоб стежити за правопорядком та надавати руку допомоги тому, хто цього потребує. Також будь–яку проблему можна вирішити, якщо діяти разом», — коментує поліцейський офіцер громади Василь Стернійчук.

Скільки ж тих хаток–пусток, зокрема, на Волині? Відчиниш двері — а там, можливо, чиясь самотня душа причаїлася.

Ірина ПАСІЧНИК.

 

Читайте також у нас: «На Волині браконьєр вполював дикого козла, коли прийшов по тушку – його затримали».

 

Куточок поезії

«Дерева аж по вуха у снігу».
«Дерева аж по вуха у снігу».

 Зимовий храм

Я так люблю хурделицю лиху,

що дозволяю мерзнути вже й серцю…

Дерева аж по вуха у снігу —

немов чужі, здивовані пришельці.

 

Прекрасний ти, мій храме лісовий:

Такий високий, вільний та холодний.

Такий, як я (хоч хтось із нас — не свій).

Такий, як я: і мовчазний, і гордий!

Тетяна ЯКОВ’ЮК.

 

Сумні реалії

Дрова є, а тепла – нема

В редакцію зателефонував мешканець села Грушів колишнього Іваничівського району Валерій Притуляк. Чоловік поскаржився, що в їхньому фельдшерсько–акушерському пункті дуже холодно, оскільки приміщення зовсім не опалюється. Якісно і кваліфіковано надає медичні послуги завідувачка Наталія Кузьмич, мама якої, до речі, теж раніше там працювала. Через те, що немає санітарки, грубку нікому палити, тому й мерзнуть хворі

Головний лікар КНП «Іваничівський районний центр первинної медико–санітарної допомоги» Роман Киця повідомив, що через брак коштів у минулі роки були змушені провести скорочення санітарок в усіх 36 ФАПах (раніше було 41). З Національної служби здоров’я ПМСД отримує фінанси лише на медичні послуги та на дообстеження пацієнтів. Тому була домовленість, що в приміщеннях пропалюватимуть ті, хто там працює. А утримання таких об’єктів, до слова, повністю лягає на плечі територіальних громад.

А утримання таких об’єктів, до слова, повністю лягає на плечі територіальних громад.

Голова Павлівської ТГ Андрій Сапожник уточнив, що їм непросто забезпечувати функціонування всіх закладів у 20 населених пунктах. Зокрема, стараються, аби 15 їхніх ФАПів були діючими, надавали допомогу мешканцям сіл. Щодо Грушева, то дрова туди завезли. Також пропонували встановити електрокалорифер, та далі розмов справа не пішла. Між іншим, незважаючи на те, що в цьому селі навчається лише чотири учні, школу вдалося зберегти.

Як буде далі розгортатися медична реформа й що запропонують для сільської медицини чиновники від охорони здоров’я — покаже час. Поки що вони все відфутболюють на місцеву владу і роблять заручниками територіальні громади. А їхній бюджет не безрозмірний… Та найгірше, що від таких реформ найбільше страждають люди.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Календар:

12 лютого

Сонце (схід — 7.34, захід — 17.31, тривалість дня — 09.57).

Місяць у Водолії, Рибах. 1/2 день Місяця.

Іменинники: Василь, Володимир, Григорій, Іван, Максим.

13 лютого

Сонце (схід — 7.32, захід — 17.32, тривалість дня — 10.00).

Місяць у Рибах. 2/3 день Місяця.

Іменинники: Віктор, Іван, Ілля, Микита.

14 лютого

Сонце (схід — 7.30, захід — 17.34, тривалість дня — 10.04).

Місяць у Рибах. 3/4 день Місяця.

Іменинники: Василь, Микола, Петро, Семен, Тимофій, Давид.

15 лютого

Сонце (схід — 7.29, захід — 17.36, тривалість дня — 10.07).

Місяць у Рибах, Овні. 4/5 день Місяця.

Іменинники: Йордан, Василь.

16 лютого

Сонце (схід — 7.27, захід — 17.38, тривалість дня — 10.11).

Місяць у Овні. 5/6 день Місяця.

Іменинники: Ганна, Василь, Володимир, Іван, Михайло, Микола, Павло, Роман, Семен.

17 лютого

Сонце (схід — 7.25, захід — 17.40, тривалість дня — 10.15).

Місяць у Овні, Тельці. 6/7 день Місяця.

Іменинники: Андрій, Анна, Аркадій, Борис, Георгій, Дмитро, Іван, Катерина.

18 лютого

Сонце (схід — 7.23, захід — 17.41, тривалість дня — 10.18).

Місяць у Тельці. 7/8 день Місяця.

Іменинники: Антон, Василина, Макар, Михайло, Олександра, Євген.

 

Анекдот

Теща вирішила переїхати до свого зятя-генерала. Але дорогою її призвали в армію.

 

Прогноз погоди

Хуртовина загуде, кучугури намете

У неділю, 14 лютого, — День закоханих. Тримайтеся цього дня дому, даруйте тепло рідним і близьким, обніміть їх міцно, бо любов то і є піклування й турбота. І хоч народні передбачення не віщують для мандрівників нічого поганого, погодні умови не сприятимуть у дорозі

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Надії Голі, 12 лютого — хмарно, сніг, уночі місцями значний, хуртовини, на дорогах ожеледиця, снігові замети. Вітер північно–західний, 7–12 метрів за секунду, пориви 15–20 м/сек. Вночі очікується від 12 до 17 градусів морозу, вдень — 10–15 із позначкою «мінус». За багаторічними спостереженнями, цього дня найтепліше було у 2002 році — плюс 10, найхолодніше — 2012–го — 28 градусів морозу.

За багаторічними спостереженнями, цього дня найтепліше було у 2002 році — плюс 10, найхолодніше — 2012–го — 28 градусів морозу.

13–го — хмарно, сніг, удень невеликий, місцями хуртовини, ожеледиця, снігові замети. Вітер північно–західний, 7–12 метрів за секунду, пориви 15–20 м/сек. Вночі від 12 до 17 градусів морозу, вдень — 7–12 нижче нуля.

14–го — хмарно з проясненнями, вночі невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорозі ожеледиця. Вітер північно–західний, 7–12 метрів за секунду. Вночі 8–13 градусів нижче нуля, вдень — 5–10 морозу.

У Рівному 12-13 лютого буде похмуро, сніг. Температура повітря в п’ятницю від 15 до 12 градусів морозу, в суботу — 14–9 нижче нуля. 14–го — хмарно, без опадів, температура — 12–9 градусів із позначкою «мінус».

Читайте також у нас: «Які дороги на Волині перекриті».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel