Хай живе романтика: що приготувати на День Валентина - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.61 € 33.48
Хай живе романтика: що приготувати на День Валентина

Фото із сайту br.pinterest.com.

Хай живе романтика: що приготувати на День Валентина

Щодо відзначення Дня закоханих у суспільстві не вщухають дискусії: хтось переймає без розбору всі закордонні традиції, хтось вважає це свято чужим. Але ж усі ми любимо — ​когось одного-єдиного, дітей, батьків, рідних… Тож скористаймося нагодою ще раз сказати їм про свої почуття і словами, і ось так — ​смаколиками власного приготування

Печиво «Сердечка»

Чай із такою випічкою смакуватиме подвійно

 

 Інгредієнти: 0,5 скл. розм’якшеного вершкового масла, 150 г цукру, 2 яйця, 1 ч. л. ванілі, 2,5 скл. борошна, 1 ч. л. розпушувача, варене згущене молоко (крем, конфітюр, повидло — ​за своїм уподобанням), цукрова пудра.

Навіть якщо ви не ас у кулінарії і не беретеся за складні страви, здивуйте коханого чи кохану …яєчнею, приготованою по-особливому.

Читайте також: Просто і смачно: рецепти солоної випічки до борщу та бульйону.

Приготування. У мисці змішати вершкове масло з цукром. По одному вбити яйця, ретельно розмішуючи кожне. Додати ваніль. В окрему миску просіяти борошно та розпушувач, поступово додавати до масляної суміші. Добре вимісити, накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 3 години. На злегка присипану борошном поверхню викласти тісто, розкачати у тонкий пласт. За допомогою форми вирізати сердечка, у половини з них вирізати в центрі по маленькому сердечку, викласти на деко, застелене промасленим пергаментом, і спекти в розігрітій до 180 градусів духовці до світло-рум’яного кольору. Коли печиво трохи схолоне, змастити згущеним молоком (варенням, кремом — ​на ваш вибір) і зліпити попарно суцільне і вирізане сердечка, обкачати в цукровій пудрі.

Салат «Інь-Янь»

Страва у вигляді цього символа чудово підійде для свята, адже це дві протилежності, які складають єдине ціле. Білий колір символізує чоловічу сутність, а чорний — ​жіночу

 

 Інгредієнти: 200 г печериць, 200 г курячого філе, 100 г твердого сиру, 100 г маслин без кісточок, 150–200 мл майонезу, 4 яйця, 1 свіжий огірок, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, 2 зубчики часнику.

Приготування. Курку відварити і дрібно нарізати. Печериці покраяти пластинками і трохи збризнути лимонним соком. Сир натерти на дрібній тертці, огірок нарізати маленькими кубиками. Для оформлення маслини натерти на дрібній тертці, а яйця відварити, відокремити білки і потерти. Майонез змішати з лимонним соком, гірчицею, подрібненим часником і перцем. Скориставшись формою для випічки без дна, викласти салат пластами, чергуючи їх у такій послідовності: курятина, огірок, жовтки, сир, гриби. Кожен шар змащувати майонезом. Зубочисткою намітити хвилю, а стопкою — ​кружечки. Одну половину викласти зверху білком з кружечком із маслин, другу — ​маслинами з кружечком із білка. Салат перед подачею до столу має просочитися 30–40 хвилин.

«Замість тисячі слів»

Навіть якщо ви не ас у кулінарії і не беретеся за складні страви, здивуйте коханого чи кохану …яєчнею, приготованою по-особливому

 

 Інгредієнти: 2 сосиски, 2 яйця, 1 болгарський перець, зелень, сіль, олія для смаження.

Читайте також: Cкучили за супчиком? Ось вам найкращі рецепти.

Приготування. Акуратно розрізати сосиски вздовж, але не до кінця. Вивернути половинки ковбасок назовні і скріпити вільні кінці зубочисткою, щоб вийшло сердечко. Розігріти на сковороді олію та обсмажити сосиски з одного боку, злегка притискаючи. Перевернути їх на другий бік і розбити всередину яйця, посолити, додати нарізаний болгарський перець, посічену зелень. Накрити кришкою і на невеликому вогні довести яйця до готовності білка.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.