Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Чому українці, особливо медики, не хочуть вакцинуватися

А ви готові вакцинуватися?

Фото з відкритих джерел.

Чому українці, особливо медики, не хочуть вакцинуватися

24 лютого в Україні стартував процес з вакцинації

Глава МОЗ Максим Степанов прокоментував ситуацію в Олександрівській інфекційній лікарні Києва, де  з 24 медиків лише 2 погодилися вакцинуватися препаратом від AstraZeneca індійського виробництва. Степанов заявив, що цей показник – не вирок українській вакцинації. Також він розповів, скільки людей в Україні вже вакцинувалися. 

Про це він розповів в ефірі  «Право на владу» на 1+1, предає 24канал.

Глава Міністерства охорони здоров'я заявив, що, за даними соціологічних досліджень, в Україні готові вакцинуватися близько 43% громадян.

 За даними соціологічних досліджень, в Україні готові вакцинуватися близько 43% громадян.

Водночас у МОЗ розуміють: у контексті ситуації відсоток готових вакцинуватися є дуже малим. Щоб покращити ситуацію, необхідно провести максимальну комунікаційну кампанію

«Ми говоримо про те, чому треба вакцинуватись. Тому що вакцина – це той квиток, який захистить від хвороби такої, як коронавірус. Це той квиток, який може захистити від смерті. Тому вакцинація – це дуже потрібно, – зауважив Степанов.

«Нині 1179 людей уже вакцинувалися. Каскадним способом розгортаємо цю вакцинацію, щоб не було програмних помилок. Тому що для нас важливий не старт вакцинації, для нас важливий весь процес вакцинації, щоб ми досягли тих цифр, до яких ми прагнемо, – це 60%. Щоб вся вакцинація пройшла безпечно. У нас зараз сформовані відповідні мобільні бригади, які вакцинують. Перший етап – вакцинуємо мобільними бригадами. Кожного дня ця цифра буде збільшуватися в рази. За декілька днів ми побачимо зовсім інші цифри. Все йде згідно плану, який затверджений. Сьогодні всього другий день», – заявив Степанов.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я вирішило, що вакцину від COVID-19 першими отримують Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир та Вінниця. 

Читати також: в Україні стартувала вакцинація від Covid-19. Церкви – не проти, за винятком УПЦ МП

 

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel