Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Один день з роботи сільського пункту вакцинації на Волині (Відео)

На вакцинацію у Підгайцівському центрі первинної медичної допомоги сімейні лікарі формують списки охочих.

Фото із сайту suspilne.media.

Один день з роботи сільського пункту вакцинації на Волині (Відео)

На Волині працює 23 стаціонарні пункти вакцинації від коронавірусної інфекції. Один із них – у Підгайцівському центрі первинної медичної допомоги

Стаціонарний пункт щеплення у селі запрацював 22 березня. За три дні роботи у пункті щепили 30 людей. Загалом у пункт доставили 200 доз вакцини «Covishield» виробництва Oxford/AstraZeneca, – розповіла Суспільному медична сестра Катерина Годунок.

Перед тим, як відкрити пункт вакцинації, в медзакладі встановили холодильник та обладнали його термометрами. Температура для зберігання препарату має бути від +2 до +8 градусів, – каже медсестра.

Лише після огляду лікарка дозволяє зробити щеплення.

На вакцинацію у Підгайцівському центрі первинної медичної допомоги сімейні лікарі формують списки охочих. Записалося 300 людей, зазначила сімейна лікарка. Нині вакцинують старших осіб, медпрацівників, громадських діячів і представників влади.

У стаціонарному пункті вакцинації познайомилися із місцевою жителькою Надією Морозовою. Жінка каже: щойно на Волині з'явилася вакцина, вирішила, що буде щеплюватися.

Перед щепленням їй виміряли температуру і тиск. Лише після огляду лікарка дозволяє зробити щеплення. Жінці ввели вакцину, після чого майже пів години пацієнтка перебуває у медзакладі під наглядом лікарів.

Загалом на Волині від COVID-19 вакцинували 3 639 осіб, розповів заступник начальника відділу управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Кацаман.

Читайте також: Covid-19: з понеділка Рівненщина може «почервоніти»

Нагадаємо, станом на 22 березня в області запрацювало 23 стаціонарні пункти щеплення в окремих кабінетах на базі центрів первинної медичної допомоги. Всього на Волині передбачено 66 стаціонарних пунктів щеплення, які діятимуть впродовж усієї кампанії вакцинації від COVID-19.

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel