Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Щоб КДБ не переграв КВН: Порошенко окреслив 5 «червоних ліній» для Зеленського

«І завдання­максимум: Володимир Зеленський зобов’язаний добитися участі у червневому саміті НАТО і повернутися звідти із Планом дій щодо членства».

Фото із сайту slovoidilo.ua.

Щоб КДБ не переграв КВН: Порошенко окреслив 5 «червоних ліній» для Зеленського

«Тільки спільним фронтом!»

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко оприлюднив «червоні лінії» для чинного глави держави Володимира Зеленського, які він не має переступати у процесі мирного врегулювання на Донбасі.

1. «Неприпустимість будь–якої ревізії конституційно закріпленого європейського та євроатлантичного курсу України — це перша «червона лінія», порушувати яку категорично неприйнятно, як би не кортіло зустрітися з Путіним», — наголосив Петро Порошенко.

Реклама Google

2. «Ще одна «червона лінія» — це неприпустимість жодних поступок у питанні національної ідентичності, а саме української мови і української церкви», — наголошує лідер «Європейської Солідарності». — Ці свої мрії Путін знову повторив не далі, як минулого тижня. І, дивіться, синхронно з цим активізувалися «Слуги», які знову намагаються піддати ревізії мовне законодавство».

— Злочини Путіна перед Україною не мають терміну давності. Шкода, що з 2019 року Зеленський не подав жодного нового позову, — констатує Петро Порошенко.

3. «Третя «червона лінія». Жодних виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу до повноцінного і чіткого, всеохоплюючого гарантування безпеки, деокупації і відновлення контролю над кордоном», — переконаний п’ятий Президент.

4. Порошенко також вважає неприйнятними будь–які компроміси в питанні Криму, в тому числі щодо постачання води: «Відповідальність за забезпечення водою має нести російська окупаційна влада, аж поки півострів не повернеться під суверенітет України».

5. «П’ята «червона лінія». Ніяких пробачень Путіну за його агресію. Судові позови і справи для притягнення до відповідальності Кремля мають і далі бути в пріоритеті. Скільки б років не пройшло, Москва повинна відповісти за вбивства українців і порушення норм міжнародного права. Злочини Путіна перед Україною не мають терміну давності. Шкода, що з 2019 року Зеленський не подав жодного нового позову», — констатує Петро Порошенко.

Читайте також у нас: «Руді видавав безумні теорії змови, а Єрмак погоджувався з ним»: про що Джуліані говорив із головою ОПУ​.

Пряма мова

П’ятий Президент застеріг шостого від бажання зустрітись із російським президентом без партнерів–союзників:

«Путін одержимий імперською ідеєю, дуже хитрий і досвідчений хижак. Навички «конкурсу капітанів», Володимире Олександровичу, навряд чи допоможуть. КДБ переграє КВН. Ключ до перемоги — це міжнародна солідарність та єдність з Україною. Тільки спільним фронтом зсередини країни і назовні ми зможемо дати відсіч російському агресору». 

Василь КІТ

Telegram Channel