Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Депутат Кива отримав диплом кандидата наук, а медик Ябчанка – спалив (Відео)

«Скоро чекайте на новий хімічний елемент — «Ківій», «НауКІВець», — соцмережі відреагували на наукові успіхи Киви фотожабами.

Фотожаба із соціальних мереж.

Депутат Кива отримав диплом кандидата наук, а медик Ябчанка – спалив (Відео)

Одіозний і скандальний нардеп від проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» Ілля Кива захистив дисертацію та став кандидатом наук із держуправління

Цей факт сколихнув наукову і не тільки громадськість України. Під час захисту народний депутат не зміг відповісти на питання, пообіцявши… надати відповідь у наступній науковій роботі. Його дисертація містила підроблені довідки; посилання на його наукові статті та виступи, яких не існує; вигадані терміни тощо. Однак 13 із 13 членів одноголосно проголосували «за».

Реклама Google

Його дисертація містила підроблені довідки; посилання на його наукові статті та виступи, яких не існує; вигадані терміни тощо. Однак 13 із 13 членів одноголосно проголосували «за».

Після цього львівський лікар, викладач Українського католицького університету Олександр Ябчанка на знак протесту привселюдно спалив свій диплом кандидата медичних наук.

«Мені надалі соромно називатись кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовано. Прошу вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити мене наукового ступеня кандидата медичних наук», – заявив Олександр Ябчанка, закликавши інших кандидатів та докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси із совістю.

Народний депутат від «Європейської Солідарності» Володимир Ар’єв також висловив протест. «Після сьогоднішнього «кандидата наук» я вирішив піти з аспірантури. Краще просто книгу напишу», – зазначив він.

Микола ДЕНИСЮК.

Читайте також у нас: «Столичний проспект Науки хочуть перейменувати на проспект імені Іллі Киви».

Telegram Channel