Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Харкові не хочуть називати школу іменем юного патріота, який загинув за Україну

Данило назавжди залишився 15-річним.

Фото Андрія Дідика/Facebook.

У Харкові не хочуть називати школу іменем юного патріота, який загинув за Україну

Партія «Європейська Солідарність» обіцяє зробити все для того, аби увічнити пам’ять про Даню Дідика

Нагадаєм, що 22 лютого 2015 року російські терористи підірвали у Харкові учасників проукраїнського мітингу. Тоді загинуло четверо людей, в тому числі і 15–літній Данило Дідик.

«Європейська Солідарність» Харківщини та патріотична спільнота міста Харкова домагалася, щоб ім’я Дані Дідика було присвоєно школі, в якій він навчався. На жаль, це питання постійно гальмувалося і продовжує гальмуватися, але це не залишає нам іншого вибору, ніж іти далі», — заявила народна депутатка від фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз.

Реклама Google

Міське керівництво Харкова чи потакає сепаратистам, чи прикриває вбивць, тих, хто кинув вибухівку, в результаті чого загинув, зокрема, і Даня Дідик. 

Читайте також: Нова коаліція: «Батьківщина» разом із «слугами» й ОПЗЖ підтримала людину Деркача на міністра енергетики

«На жаль, спеціалізовану школу № 11 І–ІІІ ступенів у Харкові до цих пір не хочуть називати його іменем. Не хочуть тому, що у міській раді прокоментували, що вони не бажають зі школи робити цвинтар. А тепер скажіть мені, будь ласка, невже це є ганьбою, щоб назвати її іменем Данила Дідика, який нагороджений орденом за мужність ІІІ ступеня у 2015 році? — заявила колега Фріз по фракції Софія Федина. — Чи це є неприйнятно: дати закладу ім’я народного Героя, відзначеного медаллю за жертовність і любов до України.

Ми можемо сказати, що в цьому випадку міське керівництво Харкова чи потакає сепаратистам, чи прикриває вбивць, тих, хто кинув вибухівку, в результаті чого загинув, зокрема, і Даня Дідик», — додала депутатка.

Наталка ЧОВНИК.

Telegram Channel