Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Мати хотіла зарізати рідного сина

40 ­літня жінка навмисне вдарила ножем у груди хлопця, коли той спав у своїй кімнаті

15–річний мешканець села Біла Криниця, що неподалік Рівного, прокинувся близько 5–ї ранку від болю. Побачив, що мати намагається зарізати його, тож почав відбиватися та кликати на допомогу. На крик прибіг батько, який спав у сусідній кімнаті. Коли відбирав ніж, порізав обидві руки.

Підліток сам викликав «швидку». З непроникаючою раною грудної клітки його доставили до лікарні, але, надавши допомогу, відпустили додому.

Відомо, що два роки вона лікувалася від «розладу адаптації», а потім перестала пити таблетки.

Як з’ясували поліцейські, сім’я благополучна, алкоголем ніхто не зловживав, на профілактичних обліках не перебували. Обоє батьків офіційно працевлаштовані, а 15–річний син навчається в одному із ліцеїв Рівного та характеризується позитивно. Втім, дружина збиралася розлучатися із чоловіком та перебувала у депресивному стані. Відомо, що два роки вона лікувалася від «розладу адаптації», а потім перестала пити таблетки. Напередодні у сім’ї конфліктів не виникало.

Правоохоронці затримали жінку, їй повідомили про підозру і за клопотанням прокурора найближчі 60 днів вона проведе під вартою. На неї чекає ряд експертиз, зокрема і судово–психіатрична. Син, як кажуть у соцслужбі, проживатиме з батьком.

А в Рокитному 51–літня жінка вдарила ножем чоловіка. Його із проникаючим пораненням грудної клітки та непроникаючим — серця госпіталізували до реанімації. Дружина розповіла, що сама забезпечує сім’ю, бо благовірний не працює, п’є. Убивати не хотіла, а нанесла удар, бо сильно «допік». За скоєне їй може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Олена МИТРОФАНОВА

 
Telegram Channel