Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Анну Баштову спалили… колишній коханий та його мати

Хіба Анна могла подумати, що той, хто називав її коханою, здатен убити...

Фото із сайту krapka.club/ua.

Анну Баштову спалили… колишній коханий та його мати

33 ­річну одеситку (на фото) цинічно і жорстоко позбавили життя, щоб виграти війну за дитину. У ніч убивства їй щось вкололи, посадили на диван, облили бензином і підпалили (поруч із тілом знайшли гумові рукавички та використану ампулу). Аби приховати сліди злочину, на кухні відкрили газ. Зробивши своє, душогуб мав тихо покинути оселю. Однак задум провалився – у помешканні заклинило вхідні двері

Анну зі слідами насильницької смерті виявили у квартирі вночі 6 грудня 2018 року. Трагедія сталася в Суворовському районі Одеси. Позбавив життя молоду жінку її колишній співмешканець, 28-літній Влади­слав Семенюк, який спланував злочин зі своєю матір’ю, 48-річною Іриною заздалегідь. Таким чином хотів отримати повну опіку над 5-літнім сином, якого Аня народила йому в цивільному шлюбі.

Конфлікт між ними тривав кілька років, бо не могли поділити дитину. Крапку у справі поставив Верховний Суд, який вирішив, що хлопчик житиме по черзі з кожним із них. Родину Влада це рішення не задовольняло. Вони дуже любили малого і вважали, що він повинен бути з ними, а не з матір’ю. У ніч убивства Данилко був вдома у батька. Наступного дня той мав відвезти його матері, однак передумав і запропонував Ані вирішити проблему раз і назавжди. Знаючи, що вона сама вдома, чоловік разом із матір’ю о 2.30 ночі приїхав до її будинку.

Влад прихопив із собою пляшку з бензином і піднявся нагору. Мати залишилась в машині. Розправившись із колишньою, підпалив квартиру і увімкнув газ, але через несправність ручки в дверях не зміг вибратися з помешкання і сам опинився в пастці.

Запах диму і крики про поміч почули сусіди. Вони викликали рятувальників і «швидку». Медики заявили в поліцію, сказавши, що травмований весь у кіптяві. Менш як за годину правоохоронці поєднали між собою ці два факти, з’ясували обставини події і викрили осіб, які до неї причетні. Жінка доставила сина до лікарні, а сама поїхала геть. Однак далеко втекти їй не вдалося – неподалік медзакладу її затримали поліцейські.

«Покайся, мразь, інакше постраждають твої близькі»

Анна Баштова була єдиною донькою 54-річної Наталії Володимирівни та 58-літнього Андрія Вікторовича. Мала юридичну освіту, хоч за фахом не працювала – на життя заробляла послугами з манікюру. Із Владом познайомилася 2012 року в соціальній мережі, почали зустрічатися, згодом — жити разом. Мешкали у чотирикімнатній квартирі з батьками Анни. За рік у них народився син. Свекруха не визнавала невістку. Казала Владу: нащо тобі старша. Нічого не змінилося й після появи на світ дитини.

Батько Влада кричав в палаті, що всіх купить і витягне сина.

Влад – із заможної родини. Жодного дня ніде не працював. Спершу з Анею жили добре. Потім розладилося — почав піднімати на неї руку. Батькові Ані ввірвався терпець – виставив «зятька» за двері. Тоді втрутилася свекруха і почалася війна за дитину.

Аня на їхні погрози і наклепи намагалася не реагувати. Дозволяла колишньому бачитися з сином. Було навіть, що під час однієї з прогулянок він украв малого. Жінка не бачила сина шість місяців. Подала до суду, справа дійшла аж до Верховного. Призначили спільну опіку. Щотижня хлопчик жив чотири дні з мамою і три — з батьком.

Читайте також: «Заспокойся, все добре»: дівчина розповіла, як її на випускному зґвалтував вчитель.

Незадовго до вбивства Анна почала отримувати повідомлення з погрозами: «Покайся, мразь, інакше постраждають твої близькі», «Я починаю діяти», – писав невідомий. Жінка до поліції не звернулася, не підозрюючи, вочевидь, про страшний умисел колишнього.

Реклама Google

Батько кричав у палаті, що всіх купить і витягне сина

Батьки Владислава Семенюка мають будинок в елітному поселенні «Совіньйон» під Одесою, елітні авто. Мати — домогосподарка. Батько працює у нафтовій компанії в Північному морі. Аню вважали нерівнею сино­ві. Її тато — охоронець на авто­стоянці, мама — продавець. Тієї ночі обоє були на роботі. Влад знав про це, заздалегідь випитав.

Ірину Семенюк одразу взяли під варту без права на заставу. Свою провину вона заперечувала. Владислав після того, як стрибнув із 6 поверху, деякий час пробув в лікарні під охороною. Батько Влада кричав в палаті, що всіх купить і витягне сина. За скоєне обом загрожує по 15 років тюрми. Однак вироку вбивці досі не отримали. Наразі ще триває судовий розгляд.

Після трагедії хлопчик жив із батьком Влада. Батьки Ані тим часом готували документи для опіки над Данилком. Із ким живе зараз дитина – невідомо. Її долю також вирішуватиме суд.

Олена БОРИСОВА.

За матеріалами УНН,
сайту «Крапка»
та поліції Одеської області.

Telegram Channel