Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чак Норріс відмовився від кар’єри, щоб доглядати хвору дружину

Фото із сайту slovoproslovo.info.

Чак Норріс відмовився від кар’єри, щоб доглядати хвору дружину

Історія номера Хто не знає найкращого техаського рейнджера — легенду кіно, зірку, фахівця зі східних єдиноборств? Та, мабуть, небагатьом відомо, що коли життя поставило Чака Норріса перед вибором між акторською роботою та піклуванням про дружину, його рішення було достойним справжнього чоловіка

Чак із Джиною познайомилися у 1997-му після зйомок в епізодичних ролях. 58-річний актор дуже зацікавився 25-літньою дівчиною та запросив її поїхати в Даллас, щоб разом відпочити. Дружба швидко переросла в роман, і незабаром пара одружилася. У 2001-му у щасливих закоханих народилися близнюки.

Попри велику різницю у віці, пара довела,  що справжня любов творить дива.
Попри велику різницю у віці, пара довела, що справжня любов творить дива.

 Та через кілька років Норрісів чекало нещастя. Обраниця Чака страждала артритом. У 2013-му лікарі призначили їй три МРТ, які треба було пройти за вісім днів. Для того, щоб зміни були краще помітні, жінці вводили контрастну речовину, що містить важкий метал гадоліній.

Чак розумів, що мав зробити усе можливе та неможливе в той час, як його дружина повільно згасала.

Вже після першого дослідження Джина відчула нестерпний жар, ніби в її тіло влили кислоту. Спочатку печіння було в одному місці, потім стало поширюватися. Протягом декількох тижнів після цього дружину Чака Норріса госпіталізовували шість разів із сильними болями в ребрах, утрудненим диханням, тремтінням у тілі, м’язовою слабкістю і болем у суглобах. Лікарі були збиті з пантелику симптомами Джини і лише розводили руками. Чак розумів, що мав зробити усе можливе та неможливе в той час, як його дружина повільно згасала. «Я можу відвезти її хоч на край світу, та куди? В мене достатньо грошей, щоб зробити це, але я не знаю, чим їй зарадити!» — бідкався актор.

У кіно і в житті — завжди справжній чоловік.
У кіно і в житті — завжди справжній чоловік.

 Зневірившись отримати допомогу від фахівців, Джина почала шукати причину сама. Жінка знайшла в інтернеті інформацію про випадки отруєння гадолінієм і попросила медиків розповісти докладніше про призначений препарат. Але дружину актора запевнили, що він не містить небезпечних речовин.

Подружжя Норрісів звернулося в ще кілька клінік, і їм сказали те саме. Побоювання Джини підтвердили лише в одному з медичних закладів Невади, де і взялися за лікування. До того моменту жінка схудла на сім кілограмів і ледве могла ковтати. Акторові доводилося купувати їй дитяче харчування.

Реклама Google

Весь цей час Чак спав поруч зі мною на маленькому дивані і ніколи не йшов із лікарні. Прочитав мені 17 книг. Я дуже хотіла жити і молилася, щоб виростити своїх дітей.

«Протягом п’яти місяців мені ставили крапельниці з речовиною, яка виводить важкі метали з організму. Я потребувала цілодобової допомоги медсестер. Увесь цей час Чак спав поруч зі мною на маленькому дивані і ніколи не йшов із лікарні. Прочитав мені 17 книг. Я дуже хотіла жити і молилася, щоб виростити своїх дітей», — згадує Джина. А Чак Норріс вирішив завершити кар’єру, аби постійно підтримувати дружину.

Читайте також: У Києві під час репетиції параду військовослужбовець освідчився коханій (Відео)

Близнюки Денілі та Дакота щасливі, що тато з мамою поряд.
Близнюки Денілі та Дакота щасливі, що тато з мамою поряд.

 Сьогодні, після років лікування наслідків отруєння гадолінієм, Джина проходить регулярну терапію стовбуровими клітинами в поєднанні з іншими методами підтримання нормального функціонування центральної нервової системи. Разом із Чаком вони повсюди розповідають про шкоду гадолінію при рентгеноконтрастних опроміненнях. «Не кожен, хто приймає гадоліній, ризикує захворіти. Але така ж чутлива людина, як Джина, — однозначно. Мені також цей препарат вводили — і нічого. Та не можна недооцінювати його шкоди для інших», — розповідає Чак.

Весь цей час Чак спав поруч зі мною на маленькому дивані і ніколи не йшов із лікарні. Прочитав мені 17 книг. Я дуже хотіла жити і молилася, щоб виростити своїх дітей.

Відомо, що на лікування побічних ефектів гадолінію сім’я вже витратила 2 мільйони доларів. Актор подав позов до Верховного суду Сан-Франциско на 11 фармацевтичних компаній, які займаються розповсюдженням контрастних речовин із цим металом. Чак Норріс вимагає компенсації в розмірі 10 мільйонів доларів за завдані збитки.

За матеріалами tutka.ua, hellomagazine.com.

Оксана МУЗИЧУК

Наше досьє 

Не тільки легенда кіно, а й... письменник
Про популярність актора свідчить хоча б той факт, що в 1990-х роках його бойовий стиль наслідували всі підлітки, і якщо відбувалися «розбірки» десь у дворі, там обов’язково мав бути свій «Чак Норріс»

 

Його справжнє ім’я не Чак і навіть не Чарльз, а Карлос Рей Норріс. Народився 10 березня 1940 року. 
 

У професійній спортивній кар’єрі було 168 перемог, 2 нічиї і 10 поразок. 
 

Мріяв стати поліцейським. Служив у військово-повітряних силах у Південній Кореї, де його стали називати Чаком. 
 

Винайшов власний стиль карате Чун-Кук-До, що означає «Універсальний шлях».
 

У 1963-му відкрив першу свою школу карате, яка розрослася до мережі (всього їх стало 32). 1965 року він вирушив на чемпіонат усіх зірок у Лос-Анджелесі – й переміг. У 1968-му став чемпіоном світу з карате у напівважкій вазі і зберігав це звання впродовж семи років.
 

Давав уроки карате Стіву МакКвіну. Своєю чергою той запропонував Чаку роль у кіно. 
 

У 1993 році телеканал CBS запросив його зіграти роль техаського рейнджера Вокера, і актор погодився. Він також знімався у фільмах «Кодекс мовчання», «Вторгнення в США», «Зниклі безвісти».
 

Написав 7 книг і навіть став найбільш продаваним автором за версією «Нью-Йорк таймс».

Telegram Channel