Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Три українки протягнули… п’ять бетонозмішувачів  і встановили рекорд. Найцікавіше за тиждень

Оце так!

Фото Главком.

Три українки протягнули… п’ять бетонозмішувачів і встановили рекорд. Найцікавіше за тиждень

Таке досягнення не має аналогів у світі

 

 Це сталося в Івано–Франківську. Спортсменки просунули п’ять бетонозмішувачів загальною вагою 78 тонн 138 кг на відстань 6 метрів 14 см.

Випробували свої сили проти важкої будівельної техніки Ольга Лящук — найсильніша жінка світу (чинна), Маргарита Кучина — віцечемпіонка України з богатирського багатоборства 2021 року та Ганна Васюк — дворазова чемпіонка України з богатирського багатоборства.

 

  Організував дійство віцепрезидент Федерації найсильніших атлетів України та перетягування каната Валерій Газаєв. «Тут немає фокусів — лише навички, техніка, чиста сила і досвід», — сказав він. Готував спортсменок до рекорду богатир Володимир Пиндус.

Обрали саме бетонозмішувачі, щоб приурочити рекорд до Дня будівельника.

До речі, обрали саме бетонозмішувачі, щоб приурочити рекорд до Дня будівельника. А… коли там у нас День авіації, не пам’ятаєте?

 

6-річний хлопчик блукав на Говерлі без їжі та води 30 годин

Олексій Стефанців, якого понад добу шукали на найвищій горі України, виявив чудеса стійкості та мужності

Олексійко знайшовся! І це найбільш радісна новина минулого тижня.
Олексійко знайшовся! І це найбільш радісна новина минулого тижня.

 Понад 30 годин хлопчик один ходив манівцями, не маючи при собі ні води, ні теплого одягу. Уночі температура на горі опускалась до 8 градусів. На щастя, волонтерам вдалося його знайти. «На чому ти спав?» — запитали журналісти хлопчика, коли він уже був на руках у щасливого батька. «На землі». — «Тобі не холодно було? Що ти їв?» — «Та нічого. Я не хотів їсти. Не пив, у мене не було рюкзака і води».

Бабуся Олексійка Орися Ямборак розповіла, що внук загубився на першому ж кілометрі сходження на гору: «Побіг доганяти своїх братика і тьотю. Вони пішли вперед. Я постійно бачила його кепочку. Думала, він підніметься вище і зустрінеться з усіма. Коли я вже побачилася з дочкою, дітьми, то виявилося, що його нема».

Читайте також: Програма святкування Дня Незалежності у Луцькій громаді​.

Спочатку родина самотужки шукала хлопчика, але потім звернулись по допомогу. На пошуки підняли майже пів тисячі рятувальників, поліцейських, військових, лісників та волонтерів. Було залучено 7 собак, 25 одиниць техніки та квадрокоптер. Знайшли Олексійка двоє добровольців із Коломиї. «Хлопчик відійшов від гори на 2 км, що для малюка в гірських умовах — колосальна відстань», — пояснив керівник рятувальної експедиції.

 

Приставляв рушницю до серця і курив: останні хвилини життя мера Кривого Рогу

В інтернеті оприлюднили відео з камер спостереження, з якого випливає, що міський голова Костянтин Павлов, ймовірно, скоїв самогубство

«Питання з убивством відходить на другий план. На записі чітко видно, що покійний перебуває вдома один. Він ходить по коридору з карабіном у руках, багато курить, з кимось переписується по телефону. Довго сидить, потім приставляє зброю до тулуба і стріляє, в цей момент кішка відстрибує (сам момент вистрілу вирізаний. — Ред.). Після цього проходить близько 10 метрів і вивалюється з вхідних дверей», — йдеться в коментарі під відео у Telegram–каналі Репортер.UA. Поліція розглядає кілька версій, серед яких самогубство, необережне поводження із зброєю та вбивство. Не виключають також і доведення до самогубства. Зазначимо, що 48–річного Костянтина Павлова знайшли мертвим у його будинку в селі Вільне 15 серпня. Поруч лежав його мисливський карабін. Дружина із сином в цей час відпочивала на морі. Активісти кажуть, що на останніх публічних заходах мер був нервовим, у нього тряслись руки. В будинку, де загинув, він залишив дві записки, але це були інструкції, як доглядати за домашніми тваринами.

Костянтин Павлов був народним депутатом двох скликань у 2012–2019 роках, входив до фракцій Партії регіонів та Опозиційного блоку. У січні 2014–го голосував за «диктаторські» закони, які спровокували нову хвилю протистоянь на Майдані. Критикував шлях розвитку України після Революції гідності. Був членом партії ОПЗЖ.

 

Кабул здався талібам без бою

Тікаючи від нової влади, люди в столиці Афганістану чіплялись на фюзеляж американського літака і падали додолу після його зльоту

В аеропорту Кабула панує хаос, але це місце – єдина надія врятуватись тим, хто не бачить життя при талібах.
В аеропорту Кабула панує хаос, але це місце – єдина надія врятуватись тим, хто не бачить життя при талібах.

 Коли США оголосили, що йдуть із цієї країни, радикальний ісламістський рух Талібан за лічені тижні без особливого опору взяв під контроль фактично всю територію держави. Президент Ашраф Гані вирішив не захищати Кабул, щоб «уникнути кровопролиття», і вилетів до Таджикистану. Навчена американцями 300–тисячна армія майже не чинила опору. Два десятки підготовлених за стандартами НАТО афганських спецназівців, які здались без бою, таліби показово одразу ж розстріляли.

Футбол був заборонений. А з ним і музика, окрім релігійних співів.

Кабул охопила паніка. Місцевий аеродром заполонили тисячі людей, які чіплялись за літаки, що відлітали. Є кадри, на яких видно, як із літака, який набирає висоту, падають люди. Найбільше налякані жінки. Ось розповідь 24–річної студентки–афганки, яка не знала, як дістатися з університету додому: «Водії громадського транспорту не пускали нас, оскільки не хотіли брати на себе відповідальність за перевезення жінки (таліби не дозволяють жінкам пересуватися та подорожувати поодинці. — Ред.). Тим часом чоловіки, які стояли навколо, сміялися над дівчатами та жінками. «Це ваші останні дні на вулиці», — пригрозив один із них».

Реклама Google

У 1996–2001 роках таліби вже були при владі в Афганістані. Вони примушували чоловіків відрощувати бороди, а жінок — носити бурки, довгий одяг, який покриває все обличчя й тіло. Школи для дівчаток були закриті. Жінок, які опинилися без супроводу в громадських місцях, могли побити. Футбол був заборонений. А з ним і музика, окрім релігійних співів. Уряд Талібану проводив публічні страти на стадіоні «Газі» в Кабулі.

Telegram Channel