Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ВСЯКА ВСЯЧИНА

ВБИЛИ КОТА-МІЛІЦІОНЕРА Цей зовні нічим не примітний кіт мав неабиякі розшукові здібності. Володіючи тонким нюхом і помітним інтелектом, він виявляв злочинців тоді, коли міліціонери були безсилі. Тому й називали його котом-міліціонером.

ВБИЛИ КОТА-МІЛІЦІОНЕРА
Цей зовні нічим не примітний кіт мав неабиякі розшукові здібності. Володіючи тонким нюхом і помітним інтелектом, він виявляв злочинців тоді, коли міліціонери були безсилі. Тому й називали його котом-міліціонером.
Дуже пригодилися його здібності в боротьбі з браконьєрами, які відправляли цінну рибу, виловлену в Каспійському морі, через Дагестан. Браконьєри придумували найпотаємніші схованки в своїх автомобілях, але кіт за кличкою Русік, їх неодмінно виявляв. Десь із рік жоден порушник не міг прослизнути через контрольно-пропускний пункт, де служив Русік.
За це йому браконьєри відплатили. Він загинув під колесами автомобіля, якого обстежував. Шофер навмисно раптово рушив з місця. Зараз у Степновському райвідділі міліції Дагестану думають над тим, як знайти гідну заміну Русіку.
СМЕРТНА КАРА ЗА ФІНАНСОВІ МАХІНАЦІЇ
У В’єтнамі дуже рішуче взялись за боротьбу з корупцією, хабарництвом та іншими фінансовими махінаціями. Тих, хто попадається на таких злочинах, нещадно карають — аж до найвищої міри. Зовсім недавно бізнесмен і його спільник, службовець банку засуджені до смертної кари за крупну крадіжку — 200 мільйонів доларів.
Так суворо карають тут тільки за торгівлю наркотиками. Засуджені до страти звертались до президента за помилуванням, але безуспішно.
КУРОРТ ДЛЯ СЛОНІВ
В Індії слони працюють і втомлюються не менше, ніж люди. Особливо ті, які працюють в індуїстських храмах. Вони носять на собі об’єкти культу під час священних церемоній, обслуговують туристів, виконують і різну поточну роботу. Тільки в сезон дощів, коли потік туристів зменшується, слони можуть відпочити. Влада штату Керала, де розташовані знамениті курорти, вирішила оздоровлювати трудяг-велетнів у спеціальному парку. Там слонів митимуть у чистих ставках, даватимуть більше вітамінів, годуватимуть смачними харчами із спеціального рису, горіхів і злаків.
ВИСТАВКА МУМІЙ ТВАРИН
Незвичайна експозиція відкрита у музеї Єгипту в Каїрі. Тут представлені муміфіковані собаки, коти, мавпи, навіть крокодили. Вона засвідчує, що любов до тварин до гробу і навіть після — не тільки забаганки нинішніх мільйонерів, які заповідають багатство своїм котам чи собакам,— таку слабкість мали ще жителі Древнього Єгипту. Древні єгиптяни, схоже, вірили, що із своїми вихованцями можна буде зустрітися і після смерті. До того ж деякі тварини у цій країні вважалися священними. Наприклад, бог мудрості Тот зображався у вигляді мавпи.
Процес муміфікації тварин здійснювався так, як і фараонів. Померлих вихованців ховали або в труні господаря, або у своїй власній. У музейній експозиції є навіть муміфікована газель, захоронена у власному ящику.
НА МАРСІ — ПІЩАНА БУРЯ
Зараз на Червоній планеті розігралась сильна піщана буря, закривши від земних її дослідників більше третини поверхні. Такі бурі бувають у південній півкулі Марса щоліта. Річ у тім, що в цей час сонячне проміння так сильно розігріває грунт, що змінюється циркуляція повітря в атмосфері.
Астрономи хвилюються, чи довго вона триватиме. Адже в кінці серпня Марс дуже близько підійде до Землі, їх розділятиме менше 56 мільйонів кілометрів. Так близько від Землі він не був уже 60 тисяч років. І треба цю нагоду якнайкраще використати для дослідження Червоної планети. Вчені сподіваються на краще і стараються надійно підготувати крупні телескопи для спостереження.
“ВИСЯЧИЙ САД” У ПЕКІНІ
У китайській столиці розпочалось будівництво унікального садово-архітектурного пам’ятника — “висячого саду”, в якому під відкритим небом буде рости 40 тисяч дерев.
За словами фахівців, він буде єдиним таким садом у світі. На даху-терасі, окрім дерев і рослин, буде працювати музикальний фонтан з підсвіткою. “Висячий сад” займатиме площу 50 тисяч квадратних метрів і розміститься в кількох ярусах.
“Дорослі” саджанці платанів, магнолій, китайських сосон піднімають на верхні поверхи за допомогою гігантських кранів.

Telegram Channel