Як приготувати ікру із запечених овочів - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.67 € 31.37
Як приготувати ікру із запечених овочів

Рецепти кулінарного експерта — прості та унікальні.

Фото із сайту klopotenko.com.

Як приготувати ікру із запечених овочів

Ділюся деякими порадами, щоб ви не боялися експериментів

Ікра із запечених овочів — ​це смачна закуска, яку швидко й легко готувати. Все, що необхідно, — ​трохи поекспериментувати. Я приготував ікру з кабачка, солодкого перцю, моркви, часнику і цибулі. Вийшло дуже смачно. Також поділюся деякими порадами, щоб і ви не боялися експериментів.

Насправді овочі для ікри можна взяти будь-які. Наприклад, ось таке поєднання: солодкий перець, томати, гриби печериці та кабачок. Ще варіант — ​баклажани, томати, кабачок і цибуля. Орієнтуйтеся на свої смакові уподобання.

Овочі для ікри я запікав у духовці, але цілком можна просто тушкувати на середньому вогні до м’якості і доки рідина випарується. Ще — ​готувати овочі на грилі. Останній варіант вийде найароматнішим.

Євген Клопотенко поставив собі за мету поліпшити культуру харчування українців і прибрати тим самим з їхнього раціону радянську їжу, щоб люди харчувалися смачніше, корисніше і більш усвідомлено. Розпочав це з молодого покоління, заснувавши соціальний проєкт «Нове шкільне харчування» зі зміни культури харчування «Cult Food».

Для своєї страви я брав, можна сказати, класичні спеції — ​сіль і перець, але цілком можна додати листя свіжого базиліку, копчену паприку чи чебрець. Також смак ікри підсилить 1 ч. л. лимонного соку або навіть половина чайної ложки соєвого соусу. Останнього не повинно бути багато, інакше він затьмарить смак овочів. Якщо зовсім не боїтеся експериментів, то можна додати кілька штук копченого чорносливу або груші, а також трошки горіхів кеш’ю.

Ікру можна заправити соняшниковою олією, оливковою першого віджиму, гарбузовою і кунжутною. Усе залежить від того, який смак ви хочете отримати в результаті. Хоча я із заправкою не став експериментувати, віддавши перевагу соняшниковій олії.

Інгредієнти:

1 кабачок

1 морквина

1 солодкий перець

½ ріпчастої цибулі

2 зубчики часнику

3–4 ст. л. соняшникової олії

½ лимона

сіль і перець до смаку

Приготування:

Візьміть 1 кабачок, 1 морквину та 1 солодкий перець, добре вимийте овочі, висушіть паперовим рушником, а після зробіть кілька проколів дерев’яною шпажкою. Посоліть і полийте соняшниковою олією. Овочі загорніть у фольгу й поставте в духовку запікатися на 40 хвилин за температури 180 градусів.

Коли овочі приготуються, дістаньте з духовки, і нехай остигають, а потім почистіть від шкірочки моркву й солодкий перець.

Моркву, солодкий перець і кабачок наріжте довільними шматками, перекладіть у чашу блендера, додайте 2 зубчики часнику й половинку ріпчастої цибулі. Перебийте всі інгредієнти до стану пюре.

Заправте 3 ст. л. соняшникової олії, посоліть і поперчіть до смаку. Подавайте овочеву ікру охолодженою.

Євген КЛОПОТЕНКО, кулінарний експерт, шеф-кухар, переможець телешоу «МайстерШеф», бізнесмен, телеведучий, засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування» зі зміни культури харчування «Cult Food»

Читайте також: «Гарбуз із секретом», або За що в дитинстві пригощають березовою кашею?.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.