Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Хам без освіти і досвіду, але з російським паспортом — обличчя команди Зеленського

Левченко, Зеленський та ґоґілашвілі. І російський прапорець…

Фото із сайту zbruc.eu.

Хам без освіти і досвіду, але з російським паспортом — обличчя команди Зеленського

І це не образні вислови, а характеристика цілком конкретної людини, яка зі згоди глави держави обіймала високу посаду заступника міністра внутрішніх справ

Мова про Олександра ґоґілашвілі, який переїхав з Росії до України десь у 2010 році і, не виключено, досі залишається підданим Путіна. Попри те, що цей «кадр» був — увага! — помічником депутата російської Держдуми Ніколая Валуєва і мав у трудовій книжці лише один запис: роботу кілька місяців (!) у якійсь громадській організації, він примудрився у 2020–му стати одразу заступником міністра одного з ключових українських міністерств, де займався темою наркотиків!

Причому документ про вищу освіту він — не хочеться казати здобув — швидше роздобув лише у 2019–2020–х у Львівському університеті бізнесу та права, фактично напередодні наказу про його призначення заступником. Більше того, вже через пів року роботи ґоґілашвілі отримав від Володимира Зеленського державну нагороду — орден «За заслуги» III ступеня.

За які ж заслуги такий небачений кар’єрний ріст невідомої «людини з вулиці», причому російської? А через те, не виключено, що він вдало знайшов собі подругу – Марію Левченко. Це не проста пані, вона є особистим помічником Володимира Зеленського у його Офісі і працює з ним ще з часів «Кварталу».

Але, як виявилось, і за Машею тягнуться грішки. Є дані, що, працюючи у президентській канцелярії, минулого року зарплату вона отримувала у… «Кварталі». При цьому пересічна «кварталівка», яка не має доступу до державної таємниці, перебуває на секретних нарадах при Президентові. В голову не вкладається. Марія Левченко, наприклад, була на закритому зібранні з приводу резонансної спецоперації щодо «вагнерівців», після чого операція була зірвана. Логічно запитати: а чи не знає про це все в деталях її чоловік, громадянин Росії із погонами українського поліцейського Олександр ґоґілашвілі?

Матюки, хамство, образи, бикування і навіть спроба нападу на поліцейського — усе це було знято на камеру, після чого Україна побачила істинне лице ще одного «дружбана» Зеленського.

Це та інші питання вимагають детального розслідування і відповідей. Одного лиш звільнення ґоґілашвілі, як справедливо зазначає партія «Європейська Солідарність» у своїй заяві, мало…

Ми ніби вже звикли, що у Зеленського маса таких кадрів — не просто людей без освіти та досвіду, а навіть злочинців — ґвалтівників та хабарників. Але якщо одні тихо сидять собі у Верховній Раді і, як пишуть ЗМІ та й говорять самі нардепи, отримують конверти за правильні голосування, то інші, як Олександр ґоґілашвілі, розгорнули бурхливу діяльність, після якої доводиться хапатись за голову. Бо про ґоґілашвілі голосно заговорили після того, як він влаштував конфлікт на блокпосту при в’їзді в Донецьку область. «Баріну» не сподобалось, що рядові поліцейські зупинили його авто і вимагали посвідчення. На думку заступника міністра, його мали знати в лице. Матюки, хамство, образи, бикування і навіть спроба нападу на поліцейського — усе це було знято на камеру, після чого Україна побачила істинне лице ще одного «дружбана» Зеленського.

Читайте також: Порошенко в Авдіївці передав комплекс відеоспостереження десантникам​.

ДО РЕЧІ

Після перемоги керівника «Кварталу 95» на президентських виборах в Україну повернулось багато темних осіб, починаючи від олігара Ігоря Коломойського і закінчуючи прихвоснем Януковича юристом Андрієм Портновим. Їм тут було б доволі комфортно, якби кашу своїми санкціями не псували США. От і цими днями Сполучені Штати ввели санкції щодо Андрія Портнова та судді Конституційного суду Олександра Тупицького. Портнова у Вашингтоні бачать як людину, яка встановила «широкі зв’язки в українській системі правосуддя та правоохоронних органах через хабарі».

Але ж ці його «здібності» виявились дуже на руку… Володимиру Зеленському, адже саме за заявами Портнова були зареєстровані десятки безглуздих кримінальних проваджень, де фігурує п’ятий Президент Петро Порошенко! Руками Портнова Зеленський переслідував ненависного йому попередника на президентській посаді. І тут така «несподіванка» з боку США…

До речі, за даними ЗМІ, Андрій Портнов є близьким до заступника керівника Офісу Президента Андрія Смирнова. Будете сміятись, але ще один заступник керівника Офісу Олег Татаров, який курує правоохоронні органи, був адвокатом Портнова. При цьому сам Татаров (в часи Майдану — міліцейський рупор Януковича — Ред.) фігурує у кримінальному провадженні про махінації з квартирами Укрбуду…

Як бачимо, Президент України Володимир Зеленський уже просто тоне у лавині кадрових зашкварів, яку сам же і спровокував, набравши в команду якихось януковичівців, антимайданівців, російських агентів, пройдисвітів і просто випадкових людей з вулиці. Отакі–от «нові обличчя»… Вже, здається, навіть найзатятіші прихильники Володимира Олександровича мають побачити, що його кадрова політика — це не підсилення державних інституцій, а їхнє поступове вбивство і деградація.

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Telegram Channel