Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Замість ID-картки – паперовий документ

В кожного свої переконання.

Фото: Firt.pl.ua.

Замість ID-картки – паперовий документ

Волинський окружний адміністративний суд став на бік матері, яка позивалася до Ратнівського відділу Управління Державної міграційної служби, оскільки її 16-річному сину не хотіли видавати паспорт громадянина України у формі книжечки

Виявляється, альтернатива для тих, хто не бажає бути «оцифрованим», існує. Але, щоб «вибити» паперовий документ, потрібно подолати чималі бюрократичні перепони. Так, Ратнівський відділ УДМС відмовляв у видачі 16-річному юнакові паспорта книжечкою, оскільки у такій формі він видається лише на підставі рішення суду.

Але, щоб «вибити» паперовий документ, потрібно подолати чималі бюрократичні перепони.

Посилаючись на Закон України «Про захист персональних даних», позивачка вважала, що ця відмова грубо та безпідставно порушує інтереси її сина, оскільки ID-картка містить в собі безконтактний електронний носій із персональними даними, від обробки яких він відмовляється. Окрім того, законодавством передбачена можливість видачі паспорта як у формі картки, так і у формі книжечки.
Суд задовольнив позов волинянки, визнавши протиправними дії Ратнівського відділу ДМС, і зобов’язав видати 16-річному хлопцю паперовий документ.

Марія КАЩУК

Читайте також: Світовий банк виділив Україні €300 мільйонів на відновлення економіки.

Реклама Google

Telegram Channel