Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Люба наша Бін Двень Двень, подаруй нам медальний дзень-­дзелень!

Вперед, Україно!!!

Фото belta.by

Люба наша Бін Двень Двень, подаруй нам медальний дзень-­дзелень!

Українських олімпійців у Пекіні легко можна буде впізнати — не розлучатимуться із капелюхами й… уперто наминатимуть бутерброди

У п’ятницю, 4 лютого, у Китаї стартують ХХIV зимові Олімпійські ігри. На аренах Пекіна і Чжанцзякоу змагатимуться 45 українських спортсменів — ми представлені у 12 видах спорту із 15 можливих.

Приємно зазначити, що є у складі «тризубих» і наші земляки. Так, у фрістайлі виступатимуть одразу двоє представників Рівненщини — 20–річний Дмитро Котовський та 28–літня Анастасія Новосад.

За кожного і кожну вболіватимемо усім серцем і усією душею, міцно-міцно тримаючи кулаки!

До речі, фрістайл — один із небагатьох видів спорту, де ми маємо хоч і дуже обережні, але таки медальні сподівання. Так, серед п’ятьох представників України у ньому й олімпійський чемпіон Пхьон­чхана­2018, нині 33–річний Олександр Абраменко.

Подейкують, що «вистрілити» може й 28–річна Лідія Гунько — перша українська бобслеїстка, яка зуміла вибороти олімпійську ліцензію. Зауважимо, що у бобслеїсти стронґвуменка Гунько перекваліфікувалася лише кілька років тому.

Що ж до біатлону (виду спорту, в якому наші спортсмени здобули п’ять із восьми медалей на зимових Олімпіадах і в якому Україну в Пекіні представлятиме найбільше — 10 — олімпійців та олімпійок (5/5), то цього разу очікування доволі скромні. Хоча, звісно, від сюрпризу (або й сюрпризів!) ми точно не відмовимося — як і в будь–якому іншому з 12 видів спорту! За кожного і кожну вболіватимемо усім серцем і усією душею, міцно–міцно тримаючи кулаки!

Зимова Олімпіада­2022 завершиться в неділю, 20 лютого. Загалом буде розіграно 109 комплектів медалей. Офіційним талісманом Ігор буде кумедна панда на ім’я Бін Двень Двень.

Пряма мова

Володимир Зеленський,

Президент України, на проводах олімпійців до Пекіна:

Не хворійте, добре їжте, носіть капелюха, обов’язково перемагайте і хоча б іноді дзвоніть своїм батькам… Вас проводжає холодна зима, але дуже тепла Україна! 

Читайте також: Олімпіада-2022: обрали прапороносців збірної України.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel