Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Школярки з Луцька та Володимира відрізали свої коси для перук онкохворим діткам

Головне не те, що на голові, а те, що в душі і в серці.

Фото з фейсбук–сторінки Школа №19.

Школярки з Луцька та Володимира відрізали свої коси для перук онкохворим діткам

Кажуть: довга коса — дівоча краса. І багато дівчаток пишаються розкішним волоссям, доглядають його і нізащо не хочуть розлучатися. А от сестрички–лучанки і володимирчанка­третьокласниця без вагань відрізали його, щоб підтримати тих, хто бореться за життя

Мирослава КОЗЮПА.

Нещодавно учениці Луцької школи №19 вирішили підтримати дітей, які позбулися волосся після хіміотерапій. Круковські Надія (4–В), Оля (6–А) та їхня старша сестричка зробили модні короткі зачіски (на фото), а відрізані коси віддали у благодійний фонд «Крила надії» для виготовлення перук онкохворим дітям. А днями таку ж добру справу здійснила 8–річна учениця школи №2 міста Володимира — обрізала косу і віддала її на благодійність. Павлина Слюсарук вирішила змінити імідж після перегляду мультфільму. Мама порадила доньці добре обдумати рішення, а коли дівчинка висловила впевненість — підтримала.

Юні волинянки стали прикладом добрих справ.

«Я побачила відео в інтернеті, де маленькі дітки без волосся, питала у мами, чому вони лисі. Вона розповіла, що через хворобу, рак, воно у них випадає. Мені було їх дуже шкода», — розповіла Павлина. Разом із мамою вирішили підтримати малечу і обрізані коси довжиною понад 35 см передали львівській благодійній організації «Hair for Share», яка займається виготовленням натуральних перук для онкохворих.

Юні волинянки стали прикладом добрих справ. І не важливо, яка зачіска чи довжина волосся, найважливіша їхня краса — у серці. Пишаємося!

 

Календар

3 лютого

Сонце (схід — 7.31, захід — 16.58, тривалість дня — 09.27).

Місяць у Рибах. 3/4 дні Місяця.

Іменинники: Анастасія, Максим, Євген.

4 лютого

Сонце (схід — 7.30, захід — 17.00, тривалість дня — 09.30).

Місяць у Рибах. 4/5 дні Місяця.

Іменинники: Юрій, Леонтій, Тимофій.

5 лютого

Сонце (схід — 7.28, захід — 17.01, тривалість дня — 09.33).

Місяць у Рибах, Овні. 5/6 день Місяця.

Іменинники: Володимир, Геннадій, Ка­терина, Іван, Йосип, Климентій, Макар, Федір.

6 лютого

Сонце (схід — 7.27, захід — 17.03, тривалість дня — 09.36).

Місяць у Овні. 6/7 день Місяця.

Іменинники: Ксенія, Оксана, Герасим, Денис, Іван, Микола, Павло, Тимофій.

7 лютого

Сонце (схід — 7.25, захід — 17.05, тривалість дня — 09.40).

Місяць у Овні, Тельці. 7/8 день Місяця.

Іменинники: Олександр, Анатолій, Борис, Віталій, Володимир, Григорій, Дмитро, Петро, Степан, Фелікс.

8 лютого

Сонце (схід — 7.23, захід — 17.07, тривалість дня — 09.44).

Місяць у Тельці. 8/9 день Місяця.

Іменинники: Аркадій, Гавриїл, Давид, Іван, Йосип, Климентій, Марія.

9 лютого

Сонце (схід — 7.22, захід — 17.08, тривалість дня — 09.46).

Місяць у Тельці, Близнюках. 9/10 день Місяця.

Іменинники: Дмитро, Іван, Петро.

 

Лютий прийшов із сирістю і мрякою

Перший тиждень останнього місяця зими буде мокрим і незатишним. Пішоходам докучатиме вода під ногами, а водіям — слизька дорога. Цими днями не помилуємося ні красивим інеєм, ні чистим небом. Зате у таку пору приємно взяти до рук цікаву книжку, переглянути улюблений фільм, пригорнутися до близької людини біля каміна чи хоча б радіатора опалення

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Надії Голі,
3 лютого буде хмарно, без опадів. Вітер північно–західний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — мінус 1–6 градусів, вдень — від 0 до плюс 5. На дорогах подекуди ожеледиця.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше цього дня було у 2002 році — плюс 13, а найхолодніше — 2012–го — мінус 29 градусів.

4–го — мінлива хмарність, подекуди сніг з дощем. Вітер південно–західний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — 7–12 морозу, вдень — від мінус 3 до плюс 2 градусів.

5 лютого збережеться хмарна погода з проясненням. Вітер західний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря протягом доби від мінус 2 до плюс 3 градусів.

6–го буде хмарно, передбачається сніг з дощем. Вітер південно–західний, 7–12 метрів за секунду. Температура повітря протягом доби від мінус 1 до плюс 3 градусів.

У Рівному 3 лютого протягом усього дня буде хмарно, сніжитиме. Температура повітря вночі — мінус 1, вдень — мінус 3. 4 лютого утримається хмарна погода, увечері можливий дрібний сніг. Температура повітря вночі — мінус 9 градусів, вдень — 2 градуси морозу. 5 лютого також ясною погодою не потішить, передбачається дощ зі снігом. Температура вночі — мінус 1 градус, вдень — плюс 1. 6 лютого протягом усього дня буде хмарна погода, вранці дощитиме. Температура повітря вночі — мінус 2 градуси, вдень — плюс 1.

 

Дівчина роздавала квіти перехожим жінкам

Здавна вважається, що віддавати іншим подаровані речі не можна, бо разом із ними людина втрачає, закладену в них позитивну енергетику і благословення. Втім, дехто не вірить у забобони, і не соромиться діяти за принципом «Візьми, небоже, що мені не гоже», якщо це дарує усмішку і радість людям

Олена МИТРОФАНОВА.

Минулих вихідних молода рівнянка у центрі свого міста влаштувала своєрідний флешмоб. Напередодні вона відзначила день народження і отримала багато квітів. Вирішила не дивитися, як вони в’януть, а роздати їх іншим представницям прекрасної статі. Тримаючи оберемок троянд, вона вручала їх зустрічним жінкам, спостерігала, як вони радіють такому несподіваному дарунку, фотографувалася з ними.

Читайте також: Юну піаністку з Горохівщини відзначили на міжнародному конкурсі.

Коли ж цей вчинок потрапив у мережу, посипалося багато коментарів — схвальних і не дуже. Одні пишуть, що образилися б, якби їхній букет передаровували, вважають такий акт проявом неповаги, «ідіотизмом». Інші підтримують: мовляв, «класна ідея» і закликають бути добрішими. Василь Романюк, зокрема, пише: «Дівчина — молодець. Потішилася квітами і вирішила подарувати радість й іншим. Вона реально хороша людина. Побільше б таких людей у нашому житті. Тим паче, ті жінки, які отримали квіти, просто нереально щасливі. Я підтримую її на 100%».

Звісно, у кожного на цю ситуацію є свій погляд. Але якщо в результаті такого вчинку у когось засвітилася усмішка — порадійте за них. Можливо, приводів для гарного настрою в їхньому житті не так і багато.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel