Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Ніколи країна, яка має на гербі курку, не переможе країну, яка має на гербі виделку»

Один із підписів до цієї світлини, яка наробила ажіотажу в мережі, звучить так: «Віталій Кім настільки довіряє ЗСУ, що сидить роззутий».

Фото із сайту Миколаївської ОДА.

«Ніколи країна, яка має на гербі курку, не переможе країну, яка має на гербі виделку»

41-річний Віталій Кім (на фото), який щоденними дотепними коментарями надихає жителів Миколаєва захищати місто від російських загарбників, уже навіть став героєм публікації впливової англійської газети The Times. Стаття має більш ніж красномовний заголовок: «Росіяни, що вдерлися, підуть на їжу для собак, кажуть у Миколаєві. Мешканці налаштовані блокувати Путіну шлях на Одесу». У підписі до фото британське видання припускає, що Кім може стати наступним після Володимира Зеленського президентом України. Цікавий яскравий портрет голови Миколаївської обласної військово-цивільної адміністрації подало й інтернет-видання «Українська правда»

«Доброго ранку! Ми з України!» − із цих слів голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма починається ранок для сотень тисяч українців, які пережили чергову ніч війни.

Ці слова його відеозвернень для багатьох сьогодні головне заспокійливе та адсорбент в одному флаконі.

Його цитати та фото миттєво розлітаються на меми. «Скрізь мемчики зі мною. Катастрофа», – трохи кокетує він.

«Я тепер не лише розумний, а й гарний».

«Я, до речі, знайшов позитивний момент у воєнному стані – ми перемогли ковід, здається. Завтра уточню».

«Вітаю з 8 Березня всіх мужиків, які втекли з України».

«Вітаю з 8 Березня всіх мужиків, які втекли з України».

«Ніколи країна, яка має на гербі курку, не переможе країну, яка має на гербі виделку».

Лише один його пост із закликом встановити на кожному перехресті Миколаєва покришки, щоб підпалити їх у випадку, якщо ворог прорветься до міста, – і за кілька годин весь Миколаїв опиняється в шинах.

Усе, що залишається Кіму, – попросити городян не починати палити покришки заздалегідь.

Дівчата з усієї України мріють вийти за нього заміж та народити дитину. Деяких не зупиняє навіть те, що Кім уже одружений і має трьох дітей.

У мирний час його звинуватили б у нещадному самопіарі.

У воєнний, коли трагізм того, що відбувається, захльостує, його слова та інтонації задають правильний тренд комунікації – дають реальну картину того, що відбувається, і при цьому не позбавляють надії.

Однак словами справа не обмежується – навколо нього у Миколаївській ОДА згуртувалася ефективна команда.

«Кім, звісно, красень. Але йдеться саме про команду. Усі об’єдналися та роблять понад можливе. Тож місто й тримається. Навіть пацани з вулиці, братва, беруть росіян у полон», – розповідає один із учасників команди.

Дівчата з усієї України мріють вийти за нього заміж та народити дитину. Деяких не зупиняє навіть те, що Кім уже одружений і має трьох дітей.

Віталій із багатодітної родини, де було четверо дітей. Батько був баскетболістом, згодом тренером.

Кім закінчив Миколаївську гімназію №2, потім університет кораблебудування за спеціальністю «Економіка підприємств». Після цього вступив до аспірантури за спеціальністю «Державне управління».

Добре володіє англійською, трохи французькою та корейською.

Захоплення – тхеквондо, баскетбол, мотоцикли, риболовля, подорожі.

Призначення Кіма головою Миколаївської ОДА 11 листопада 2020-го

стало для багатьох несподіванкою. До цього він займався бізнесом, був далеким від політики і ніколи не був чиновником. Лише у 2019 році Віталій приєднався до «слуг народу», очолював міський передвиборчий штаб напередодні місцевих виборів.

Що я сказав би самому собі довоєнному з реалій сьогоднішнього дня? Тільки одне. «Ї*аш їх», – сказав би.

Після призначення свою місію сформулював стисло: «Моя мета – бути щасливою людиною. Я хочу, щоб така ж мета була у кожного миколаївця. А те, що для цього потрібно, і маю намір втілити».

Наша коротка розмова з ним зривалася кілька разів – в ОДА проходила одна екстрена нарада за іншою. На той момент вороги були на околицях міста. Окупанти розстріляли автобус із виховательками дитячого будинку – троє жінок загинули, ще двоє було поранено.

Запитувати Кіма про оперативну обстановку було безглуздо – ситуація стрімко змінюється. Тому ми запитали його про інше – про те, що дає йому змогу «тримати удар», зберігати стійкість самому та надихати інших.

Далі пряма мова Віталія Кіма:

«Як мені вдається бути «заспокійливим»? Це не те, що з’явилося зараз. Я такий у житті. Не можу сказати, що я спокійний, скоріше – врівноважений.

Досвід, який точно допомагає сьогодні, дав мені спорт. Головне правило: на поєдинок треба виходити з упевненістю, що ти переможеш або не виходити зовсім.

Один із уроків, які я отримав від батьків: успіх – це не якесь одне рішення. Успіх – це тисяча дрібних і правильних.

Людські жертви – те, що неможливо прийняти та змиритися. Ми допомагаємо близьким загиблих, але особисто я не спілкуюсь із їхніми родичами, цим займаються інші.

Я вам зараз скажу те, що колись говорив мені батько. Гроші та влада людей не псують. Гроші та влада показують, яким ти насправді є.

Що я сказав би самому собі довоєнному з реалій сьогоднішнього дня? Тільки одне. «Ї*аш їх», – сказав би».

З популярністю в соцмережах – те саме. Популярність – це також випробування, вогонь, вода і мідні труби. Те, що в тобі є, просто проявляється та посилюється.

Людина зі своїм «тигром» нічим не відрізняється від людини без «тигра» (кілька днів тому Віталій Кім повідомив у соцмережі: «Тепер у мене є власний трофейний «Тигр». Готуйтеся, окупанти. Будемо лупити вас вашою ж технікою». – УП). «Тигр» виконує бойові завдання. І в нас взагалі більше, ніж один «тигр», не розкриваючи подробиць.

Що я сказав би самому собі довоєнному з реалій сьогоднішнього дня? Тільки одне. «Ї*аш їх», – сказав би».

Михайло КРИГЕЛЬ, pravda.com.ua.

Читайте також у нас: «Волинянин Семен на трофейному російському танку лушпашить ворога! (Відео)​».

Telegram Channel