Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Такий час, що маємо готувати їсти з того, що є під рукою (Прості рецепти)

Просто, дешево і смачно!

Фото із сайту klopotenko.com.

Такий час, що маємо готувати їсти з того, що є під рукою (Прості рецепти)

У дні тривоги та хвилювань ми всі стаємо невибагливими в їжі, багато хто взагалі нарікає на відсутність апетиту. Але організм потребує підживлення, ми повинні мати силу

 А приготувати апетитні страви можна навіть із найдоступніших продуктів. Спробуйте! Це просто, дешево і смачно!

Паштет квасолево-грибний

Інгредієнти: 2 скл. квасолі, 500 г глив або печериць, 2 морквини, 1 цибулина, олія, сіль та перець чорний мелений — за смаком.

Приготування. Квасолю відварити, відцідити на друшляк. Гриби дрібно нарізати, проварити 5 хвилин у киплячій підсоленій воді й також відкинути на друшляк. Коли вода стече, підсмажити. Цибулю нарізати дрібними кубиками й спасерувати на олії, додати натерту на крупній тертці моркву і разом обсмажити. Усі підготовлені інгредієнти пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити і ретельно вимішати. У паштет можна додати за смаком мелені волоські горіхи.

Картопляна запіканка з петрушкою

Інгредієнти: 5–6 картоплин, пучок петрушки, 2–3 зубки часнику, олія, сіль та перець — за смаком.

Приготування. Картоплю зварити, охолодити, злегка пом’яти. Розігріти на великій сковороді олію з порізаним часником. Петрушку посікти, змішати з картоплею. Посолити, поперчити за смаком. Викласти картоплю на сковороду, розрівняти. Запекти в духовці до золотистої скоринки.

Салат із запеченими овочами

Інгредієнти: 1 великий буряк, 2 середні морквини, 3–4 картоплини, 1 цибулина, 3–4 мариновані огірки, 120 г маринованих грибів, 5 ст. л. олії, 1 ст. л. лимонного соку, пучок зелені, сіль, перець.

Приготування. Овочі миємо, витираємо і загортаємо окремо в подвійний шар фольги. Запікаємо картоплю і моркву у прогрітій до 220 градусів духовці 30–35 хвилин, перевіряємо їхню готовність, акуратно проколюючи шпажкою. Буряк печемо близько 1,5 години. Охолоджуємо, чистимо і нарізаємо довгими тонкими смужками. Так само слід покраяти мариновані огірки, цибулю — кубиками, зелень дрібно посікти. Зсипаємо всі овочі в салатник, додаємо довільно порізані мариновані печериці. Заправляємо олією, соком лимона, солимо та перчимо до смаку. Перемішуємо і залишаємо настоятися близько години. Салат можна подавати самостійно з лавашем або хлібом, непогано поєднується він із рибними стравами, картопляним пюре або будь–яким іншим гарніром.

Овочеве рагу в мультиварці

Інгредієнти: 1 кг картоплі, 0,5 кг капусти, 2 великі цибулини, 2 морквини, 1 скл. квасолі, 2 ст. л. томатної пасти, сіль, перець до смаку.

Приготування. Відварити квасолю. Картоплю, моркву почистити, порізати довільними шматочками невеликого розміру, капусту дрібно нашаткувати, цибулю покраяти півкільцями. На режимі «смаження (випічка)», не закриваючи кришку мультиварки, підсмажити цибулю і моркву протягом 10–15 хвилин. Вкинути капусту, закрити кришку і на тому ж режимі протушкувати ще 5–7 хвилин. Додати картоплю, квасолю, розведену водою томатну пасту, спеції і сіль за смаком, закрити кришку і увімкнути режим «тушкування» на пів години, після чого відкрити мультиварку, перемішати і дати настоятись.

Читайте також у нас: «Час війни: «вічних» продуктів немає, та все ж…​».

Telegram Channel