Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Майкл ЩУР: «У мене вже нема страху смерті, його затьмарює жага до помсти. Радію, коли ви вмираєте» (Відео)

Сміливий у кадрі, а ще більше – на фронті!

Фото із сайту youtube.com.

Майкл ЩУР: «У мене вже нема страху смерті, його затьмарює жага до помсти. Радію, коли ви вмираєте» (Відео)

Український журналіст Роман Вінтонів, усім відомий як Майкл Щур (на фото), звернувся до росіян не із звичної для себе студії й без фірмових своїх жартів. Він заговорив із фронту про скалічені життя, убитих дітей та українських героїв

У зверненні до ворожого народу ведучий такий же прямолінійний, як і у випусках на своєму YouTube–каналі «Телебачення Торонто», де він багато років виводив на чисту воду псевдопатріотів, остогидлих зірок і політичних брехунів. У яскравій студії й кумедному вбранні журналіст нібито вів ефір на телеканалі української діаспори Канади. Кожен його ролик жартома доносив до глядачів якусь затьмарену істину.

Нині ж від вдаваної наївності й розважливості Майкла Омеляновича не залишилося й сліду. Роман Вінтонів став солдатом ЗСУ. Зі зброєю в руках і ненавистю до вбивць українського народу він звернувся до росіян як до ганебної нації.

Ви увійшли в історію як ганебна держава. Весь світ вас уникає, як якусь заразу.

«Ви принесли смерть у мою країну. Я дуже ліберальна людина, втім, із жахом зрозумів, що мені подобається дивитися, як помирають російські солдати. Я хочу їхньої смерті. Ви напали на нас. Ваша країна роззявила пащу, щоб проковтнути Україну, але цього разу ми були готові. Радісно вбиваємо ваших солдатів. Вони розлучили мене із сім’єю… Тепер уже не маю страху смерті — його затьмарює жага до помсти», — не стримав емоцій новоспечений боєць.

Згадав ведучий і російську пропагандистську журналістику, яка перетворила народ на стадо боягузливих овець. Він звернувся до мовчазних росіян не з проханням, а радше з порадою подорослішати, бо інакше з їхньої «великої росії» сміятимуться століттями:

«Те, що робить путін під вашу байдужість, ніколи не забудеться. Тактика російської армії — ховатися за спинами жінок та дітей. Це сором. Ви увійшли в історію як ганебна держава. Весь світ вас уникає, як якусь заразу. Ви заражена держава. Ваш герб уже став знаком ганьби. Вам уже соромно дивитися на свої паспорти. Ви залишилися одні. Влада забороняє вам говорити, і ви мовчите. Влада каже вам, що думати, і ви так думаєте. В очах кожної людини на планеті ви будете терористами. Над вами будуть сміятися століттями. Це ваше майбутнє. Хочете цього уникнути? Подорослішайте! Візьміть усе в свої руки, приведіть до тями кремлівських дідів і баб! Слава Україні!» — підсумував Роман Вінтонів.

Ще у 2014 році Майкл Щур називав путіна вселенським злом:

Ірина КРАВЧУК.

Читайте також у нас: «Про волинських депутата Івахіва і дипломата Мартиняка: «Їм не дано бути українцями, патріотами, вони патріоти своєї кишені…»».

Telegram Channel