Курси НБУ $ 41.66 € 43.70
Кухня у дні війни: ласощі практично з нічого

Таке ніжне і яскраве печиво неодмінно сподобається дітям.

Фото із сайту poradnytsya.info.

Кухня у дні війни: ласощі практично з нічого

– Мамо, ну купи чогось солоденького!.. – Яке солоденьке… Це дуже дорого, а грошей обмаль… На жаль, такі розмови у крамницях чи на ринках нині непоодинокі.

У період невизначеності люди намагаються не купувати зайвого – ​того, без чого можна обійтися, тож змушені відмовляти малечі у ласощах через фінансові труднощі, евакуацію тощо. Але, напевно, не всі знають, що можна приготувати чудові смаколики з мінімуму найпростіших продуктів.

Досвідчені господині часто діляться у соцмережах такими рецептам

Пісні пончики

«Нехай вдається і смакує!» — ​щиро ділиться рецептом Наталя Мазурчук

Інгредієнти: 0,5 л води, 3 ст. л. олії, 6 ст. л. цукру, 50 г свіжих дріжджів, борошно, олія для смаження.

Приготування. Дріжджі розчинити у теплій воді, поступово додавати решту інгредієнтів, замісити тісто, як на вареники. Винести в холодне приміщення на 2 години або в теплі потримати до години, щоб підійшло. Тоді розкачувати тісто й вирізати склянкою круги, посередині робити невеличку дірочку (наприклад, використовуючи корок). Смажити в олії на сковорідці, викладати на паперовий рушник, а потім обкачувати в цукровій пудрі (можна і без, але будуть менш солодкі).

Смажити в олії на сковорідці, викладати на паперовий рушник, а потім обкачувати в цукровій пудрі (можна і без, але будуть менш солодкі).

Морквяне печиво

«Воно ніжне й ароматне, дуже красиве, яскраве і хрумке, а готується легко та швидко. Хто б подумав, що з моркви може вийти така смакота!» — ​рекомендує сайт poradnytsya.info

Інгредієнти: 1–2 морквини (140 г), 60 г цукру, 70 г вершкового масла, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібка солі, ванілін, кориця — ​до смаку.

Приготування. Розм’якшене вершкове масло змішуємо із сіллю, цукром, корицею, ваніліном (за бажанням та смаком). Додаємо терту на середній тертці моркву, перемішуємо до однорідності. Всипаємо частину просіяного борошна, розпушувач і місимо, поступово додаючи решту борошна. Маса має бути м’якою, податливою, не липкою. Якщо потрібно, додайте ще трішки борошна. Тісто розкачуємо у круг завтовшки 5 мм, посипаємо цукром і проходимося по ньому качалкою. Ділимо пласт на сегменти, викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером для випічки. Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин до рум’яності.

Реклама Google

Пряники на розсолі

«Я печу їх дуже часто, і скажу відразу: про те, що до їх складу входить розсіл із домашніх консервованих помідорів, знаю тільки я. Його не чути і не видно в тісті, хоч і нема додаткових ароматизаторів (кориці, ванілі тощо). Пряники мають ніжну, тонку скоринку і м’яку серединку. Відмінно підійдуть до чаю, кави, молока. Готувати швидко і просто, смак завжди радує. Для своєї родини замішую відразу подвійну порцію. Та й на другий день вони не втрачають своїх смакових якостей. Спробуйте!» — ​радить жінкам Марина Гармаш

Інгредієнти: 250 мл розсолу з помідорів, 1 скл. цукру, 3,5–4 скл. борошна, 3 ст. л. олiї без запаху, 1 ч. л. соди (без верха).

Приготування. Злегка підігрійте розсіл (можна і холодний, але в теплому цукор швидше розтане). Всипте цукор, перемішайте, потому додайте олiю, просіяне борошно, соду (не гасiть!) і замісiть тісто. Воно виходить липким, може здатися, що потрібно ще додати борошна, але краще не забивати тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть у холодильник на 10–15 хвилин. Деко застеліть пергаментом. Для формування пряників злегка змочіть долоні водою. Беріть столовою ложкою тісто, скачуйте кульки завбільшки з невелику мандаринку. Пряники викладайте на деко на відстані один від одного, бо вони збільшаться в розмірі. Випікайте при 180 градусах 20–25 хвилин. Печуться вони дуже швидко, підрум’янились злегка — ​і діставайте з духовки. Якщо перетримати, то будуть трохи твердішими. З порції виходить два великих дека пряників.

Читайте також у нас: «В Україні пектимуть хліб «Чорнобаївський» за оригінальним рецептом​».

Telegram Channel