Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Винахід «Байрактара»  присвятив своїй коханій!

Хоча сам турецький лідер досі підтримує стосунки з путіним, його зять найрішучішим чином засудив «незаконне вторгнення росії, яка проігнорувала суверенітет незалежної держави».

Фото із сайту telegraf.in.ua.

Винахід «Байрактара» присвятив своїй коханій!

Мало хто знає, що за назвою улюбленого всіма нами останні півтора місяця безпілотника живе добра східна казка тисячі і однієї ночі. Справжня турецька казка!

Отже, Сельчук Байрактар народився 7 жовтня 1979 року. Батько — Оздемір Байрактар, засновник і власник компанії Baykar Makina, яка займається розробками в авіаційно–космічній галузі, випускає робототехніку та системи управління, а також безпілотні літальні апарати. Сельчук закінчив Стамбульський технічний університет у 2002–му, має ступінь магістра Пенсильванського університету і Массачусетського технологічного інституту. Доктор наук Технологічного інституту Джорджії. Має ліцензію пілота…

Кохана дружина Сельчука Байрактара Сюмейє — наймолодша донька президента Туреччини Реджепа Ердогана і його улюблениця.
Кохана дружина Сельчука Байрактара Сюмейє — наймолодша донька президента Туреччини Реджепа Ердогана і його улюблениця.

 Але слава до Сельчука прийшла в травні 2016–го, коли він узяв участь в об’єднаних військово–тренувальних навчаннях в Ізмірі, де компанія Baykar Makina представила свою нову розробку: розвідувальний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2. За рішенням начальника Головного штабу Збройних сил Туреччини Хулусі Акара, цей БПЛА одразу був прийнятий на озброєння турецької армії. А тепер і української. Скільки він уже знищив путінських орків!

Але найцікавіше, що цей винахід Сельчук присвятив своїй коханій дівчині і попросив її руки, а ім’я цієї східної принцеси… Сюмейє Ердоган. Це наймолодша донька президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, відома як його улюблениця. «Батько називає її «моя газель», — писав кореспондент турецької служби ВВС Ірем Кокер. У Туреччині так кажуть на вродливих і дорогих людей.

«Батько називає її «моя газель», — писав кореспондент турецької служби ВВС Ірем Кокер. У Туреччині так кажуть на вродливих і дорогих людей.

Сюмейє Ердоган отримала освіту за спеціальністю «політологія» у США та Великій Британії. Працювала радником свого батька, коли той керував «Партією справедливості та розвитку» (тур. AKP), і супроводжувала його у різноманітних дипломатичних поїздках. У 2015 році з’являлися чутки, що Сюмейє, можливо, візьме участь у парламентських виборах, але цього не сталося. Зараз вона обіймає скромну посаду в організації із захисту прав турецьких жінок…

Bayraktar TB2 має довжину 6,50 м, розмах крил 12 м. Розвиваючи максимальну швидкість близько 220 км/год, може перебувати в повітрі добу.
Bayraktar TB2 має довжину 6,50 м, розмах крил 12 м. Розвиваючи максимальну швидкість близько 220 км/год, може перебувати в повітрі добу.

 Звісно, Сюмейє сказала «Так!» талановитому розробнику. На їхньому весіллі гуляло 6 тисяч гостей. У 2017 році в подружжя народилася донька, яку назвали Джанан Айбюке.

А уявіть скільки десятків мільйонів українців дякують Сельчуку Байрактару за винахід, який він присвятив своїй коханій!

Альона ДУШЕНКО.

Джерело: telegraf.in.ua.

Читайте також у нас: «У 85 років волинянин погодився офіційно… одружитися!​».

Реклама Google

Telegram Channel