Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Ой, Вала, Вала!» – ​захоплювався німець «носатою Валькою»

До проєкту і після: вражаюча різниця!

Фото із сайту 1plus1.ua.

«Ой, Вала, Вала!» – ​захоплювався німець «носатою Валькою»

Її називали «носорогом», а вона собі казала: «Що нас не вбиває – ​те робить сильнішими». Тепер (історія готувалася за кілька тижнів до війни) хмельничанка Валентина Тлуста — ​красива, впевнена і щаслива. Вона — ​героїня проєкту каналу 1+1 «Операція «Краса». Це телевізійне шоу поділило життя жінки на до і після. Попри ризики подолянка, яка все життя страждала через свою зовнішність, наважилася на складну операцію з перевтілення

Як би дивно не звучало, але ніс виявився найбільшою проблемою жінки. Він був великий і синій. Її дражнили з самого дитинства. Навіть рідна мама називала доньку носаткою, не підозрюючи, що ранить цим дитину. Коли Валентина вийшла заміж, чоловік говорив: «З ким я живу? На тобі лиця нема!». А вона все терпіла, бо любила.

Такі ж риси обличчя мали і мама, і бабця нашої героїні, але вони цим особливо не переймалися. Валя ж змирилася, що жіноче щастя не для неї...

 

 Після закінчення технікуму дівчина поїхала на практику на пивзавод в Донецьк. А там доля підготувала їй сюрприз. Якось у гуртожитку хлопці носили до дівчат в кімнату меблі. Серед них був високий, атлетичної статури красень. Валентина зачарувалася парубком, але на його увагу і не сподівалася. Однак Юрко вподобав дівчину і згодом освідчився. Невпевнена в собі Валя питала в нареченого, чому він її – таку негарну – покохав... А той жартома казав, що хоча в неї на обличчі, крім носа, справді нічого немає, вона добре ядро штовхає і пиріжки смачні пече. Валентина вийшла за Юрія, у них народилося двоє синів. Батьки хвилювалися, аби вада не передалася дітям. Втім, обійшлося.

У 27 літ жінка вирішила зробити першу пластику. На операцію поїхала в Росію. Але втручання не було успішним, у результаті – 20 наступних років жінка не могла нормально дихати.

Навіть рідна мама називала доньку носаткою, не підозрюючи, що ранить цим дитину.

У 2003-му в родині сталося горе: чоловік поїхав на заробітки і зник. Згодом його знайшли вбитим у лісосмузі. Після смерті коханого Валентина зовсім перестала думати про свою зовнішність, бо треба було виживати. Їздила на заробітки, потім переїхала з райцентру Городок до Хмельницького, де винаймала житло й торгувала на ринку. У 46 мала вигляд на 60... Втім, у 2012 році вона отримала шанс, про який уже й не мріяла. Валентина Тлуста стала учасницею телепроєкту «Операція. «Краса».

Реклама Google

– Переживала, що там будуть дівчата ще страшніші і я не пройду кастинг. Проте гірших за мене не було, – ділилася Валентина. Пройшовши три відбіркові тури, жінка потрапила до фіналу. Її оперував один із кращих пластичних хірургів Баварії Людгер Майєр. Корекція повік, носа і живота одночасно тривала п’ять годин. Лікар виявив, що російський хірург, який попрактикувався на Валентині 20 літ тому, пошкодив хрящ і неправильно розмістив його, через що тканини розрослися, ніс став іще більшим, і жінка не могла нормально дихати. Але німецький фахівець все виправив. Потому з Валентиною працювали професійні реабілітолог, стиліст, спортивний тренер.

Валентина із синами, невісткою та онуком. «Я хотіла підняти дітей, тому не пішла заміж за німця», — каже хмельничанка.
Валентина із синами, невісткою та онуком. «Я хотіла підняти дітей, тому не пішла заміж за німця», — каже хмельничанка.

 – Після проєкту в мене прокинулася жага до життя. Я оволоділа комп’ютером, записалася на східні танці, курси англійської, почала моржувати, подорожувати, відчула чоловічу увагу.

 

 Після операції минуло десять літ. Діти виросли, одружилися, народилися онуки. У 2017 році Валентина купила омріяне власне житло. За цей час мала кількох залицяльників-іноземців. Один кликав заміж.

Мала також кавалера-турка. У нього на батьківщині побачила, що тамтешні жінки мають великі носи й анітрохи не комплексують. Ще був чоловік з Німеччини.

– Місяців сім листувалися. Зубний технік. Двічі до мене приїздив. Любив українські вареники, голубці, борщ і навіть тюльку з картоплею в мундирах. Казав: «Алєс гут!». Вийде на балкон, потягується: «Ой, Вала, Вала!». Серйозний був. Подарував обручку, гроші давав, заміж пропонував. А мені якось лячно було. Куди їхати? Як там буде, за кордоном? Треба дітям помагати. Відкараскалася і перехрестилася, – сміється хмельничанка.

Її оперував один із кращих пластичних хірургів Баварії Людгер Майєр. Корекція повік, носа і живота одночасно тривала п’ять годин. 

Нині Валентині 55. Аби підтримувати форму, щотижня до війни відвідувала тренажерний зал. Зранку випиває склянку теплої води з лимонним соком. Дотримується здорового харчування.

– Поспішаю жити і все пробувати. Якщо не з’їсти, то хоч понадкушувати, аби зрозуміти, що воно таке, – зазначила Валентина.

За матеріалами видань fakty.ua та «Комсомольська правда».

Олена БОРИСОВА.

Читайте також у нас: «Вирвавшись із пекла у Харкові, знайшли на Волині нову родину».

Telegram Channel