Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Від зникнення Агати Крісті до коханої Агати...

Слово-відповідь треба надіслати до 12 серпня (включно).

Волинь-нова

Від зникнення Агати Крісті до коханої Агати...

А кого саме коханої – ви дізнаєтесь уже із відповіді на запитання, яке для більшості з вас стало непідйомною глибою

Щоправда, за правилами нашої вікторини, насамперед маємо нагадати це грізне для вас завдання, яке насправді доволі миле. Принаймні переможниця туру так любо про нього говорила. Отож:

«Гранатобуз із секретом-15»

Тільки представлять цю людину – а ви вже витанцьовуєте. І згадуєте дитячу пісеньку, один із героїв якої – тезка людини, пов’язаної з тими, про кого говорили: «Європу знов чарує гра команди з берегів Дніпра». А ще наш герой одружився із жінкою, яка має те саме ім’я, що й всесвітньо відома особистість, яка одного разу вирішила зникнути і від свого чоловіка, і від світу. Результати «пропажі» ми із задоволенням «пожинаємо» і нині, хоч «пройшли вже роки і ми стали батьки» (і дідусі, і прадідусі, і прапрадідусі…). І від їхньої любові, яка не пропала, на світ появилась «королева», хоча в реальному житті нині, образно кажучи, – «принцеса». До речі, колись і ми жили в «королівстві» їхніх дідів. А оскільки при згадці про нашого героя одразу хочеться витанцьовувати, то й заховати ми вирішили музичний інструмент, який так і кличе «дати лиха закаблукам», бо безпосередньо асоціюється з описаною нами відомою у світі персоною.

Що саме знаходиться у гранатобузі?

А тепер я просто процитую жительку села Сенкевичівка Луцького району Волині Валентину Бишовець, яка єдиною серед усіх учасників конкурсу надіслала нам правильну відповідь – «Дудка» («Дуда»): «Я знала, що Агата Крісті після втечі-зникнення на одинадцять днів від свого чоловіка-зрадника подарувала згодом нам круті детективи, тому шукала відомих її тезок. І майже одразу вийшла на Агату Дуду – кохану жінку президента Польщі Анджея Дуди. А там уже дізналася і про плід їхньої любові – доньку Кінгу, ну і в пам’яті виринула знайома всім з дитинства пісня: «Савка та Гришка грали на дуду...»

Браво, пані Валентино! Ви стаєте абсолютним переможцем нашого туру – і чесно зароблені вами 200 гривень ми перерахуємо Збройним силам України.

А нам час шукати нових інтелектуальних волонтерів.

«Гранатобуз із секретом-17»

Наш герой мав два улюблені види спорту. Перший – той, який для жінок після певного стану обіцяє виконати головну місію на планеті. А другий у панянок після того стану означає винагородження клопіткої праці і щасливу або, навпаки, нещасливу любов. І якщо результати другого поєднати із усім відомим «другим» – ото насолода вийде... До речі, хоч нашому героєві і не раз траплялося кохання, у підсумку воно було не таким, про яке мріялось. Як і та боротьба, у поразці в якій він звинувачував особливу страву, що по-різному називається в різних регіонах України, а також ковбасу й алкоголь. Діяча цього вже нема, але ви доволі часто його бачите, бо він живий і буде вічно жити!

Що за предмет ми заховали, де ви найчастіше бачите нашого героя?

Слово-відповідь треба надіслати до 12 серпня (включно) тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Гранатомет» (Галина Гармата)). Цей номер і братиме участь у щотижневому жеребкуванні при розіграші призових волонтерських 200 гривень (100 – від газети «Волинь» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні»), якщо правильних відповідей буде більше, як одна. Ці кошти ми перерахуємо на допомогу українській армії, вказавши ваше ім’я як волонтера-благодійника.

Смерть кровопивці путіну!

Читайте також: «Деякі російські твори залишаться в навчальних програмах українських шкіл».

Telegram Channel